Första halvan av 2015 tillsammans med början av den andra halvan har verkligen stått ut som ett av de sämsta åren hittills för undertecknad. Tänkte i en serie blogginlägg försöka beskriva allt negativt som hänt både från ett personligt perspektiv men även från mina yrkesmässiga/professionella erfarenheter. Varför jag vill göra det? Lät ju inte så uppmuntrande och positivt, men är väl helt enkelt så att jag behöver skriva av mig lite, lägga saker bakom mig, bearbeta och gå vidare. Bloggen behöver ju leva upp till sitt nya namn och vill ju att det skall vara positiva saker som fyller dessa dagar, men då måste ju gammal skit städas bort först så here we go;

Del 1 – Vindkraftshaveriet
På morgonen/förmiddagen söndagen den 8 februari sitter jag i bilen på väg från Borgafjäll till Umeå för att hinna med ett flyg senare på dagen till Danmark. Strax innan jag nått Dorotea får jag följande bild via ett MMS från en kollega;


Ett av verken i Havsnäs har havererat under natten, eller som min dåvarande chef uttryckte det; ”den ser lite ledsen ut”. Ingen kul nyhet och året har därefter präglats av arbete, arbete och åter arbete med att ta ned verket och finna grundorsaken.

Kunde inte blivit en sämre start på 2015!