Som jag skrivit tidigare så börjar jag nå 3 år med Range Rovern och det börjar vara hög tid att titta på en ny bil. Den stora frågan är bara vilken bil man skall välja? Det svåra i kråksången är inte alla olika bilar som det finns att välja mellan utan att det skall vara en bil som möter ”mina krav”. Eller krav och krav, har väl egentligen inte några krav på bilen som sådan (eller det har jag väl) men vill att några enkla kriterier skall uppfyllas:

1) Vill att bilen skall ha en design som sticker ut. Vill inte ha en slätstruken valfri japansk SUV som ser lika ut som alla andra förutom emblemet i grillen och på bakluckan. Vill ha något som är roligare än så, som Evoquen…

2) Vill inte ha en bil som ”alla andra har”. Vet att detta är en omöjlig grej då fler än jag kommer ha en likadan bil men vill ha känslan av att jag är den enda i min bekantskapskrets och omgivning i alla fall vilket helt utesluter bilar som säljs av Ivars Bil (Nissan, Citroen, BMW, Subaru) då det kryllar av dem i Hoting.

3) Vill helst ha en SUV, skall vara 4×4 och den skall ha en hyfsad stereo, vilket kan låta som en i-landsgrej men faktum är att jag tillbringar så mycket tid i bilen lyssnande på musik att detta faktiskt är en viktig punkt.

Inga lätta kriterier men inte heller omöjliga. Utöver detta så vore det ju roligt att prova på något nytt, något annat än Range Rovern. Frågan är bara vad? Är idel öra för förslag som möter ovanstående och som inte skenar iväg för mycket i kostnad. Lär nog aldrig få igenom en ny Tesla hur gärna jag än skulle vilja….

Kanske får bli en sådan här?