I veckan så släpptes ledmotivet till den nya Bond-filmen Spectre och jag har nu hunnit med att lyssna igenom låten både en, två och tjugofem gånger. Sjunger gör Sam Smith, en av fjolårets mest hyllade sångare som blev prisad som ”Best new artist”, ”Song of the year” och ”Record of the year” för låten Stay with me vid Grammis-galan. Ingen dålig merit även om jag tycker den låten är lite överskattad. Visst, den är bra, bara inte så bra. Nya 007-låten; Writings on the wall, är dock riktigt (riktigt) bra. Har sett i olika recensioner att den fått mestadels negativ kritik där man tycker det är mer av samma, men sämre, efter Adeles senaste dunderhit Skyfall. De instrumentala bitarna gillas tydligen men Sams sånginsats ifrågasätts och innehållet och budskapet tycker man inte passar in på en ”sexmaskin” som James Bond då de enda gångerna han låtit sig bevekas av känslorna för en kvinna så har allt gått åt pipsvängen. Jag håller dock inte med recensenterna. Jag tycker kanske denna är en av de bästa bondlåtarna på länge. Den sätter tonen direkt och tankarna förs till den gamla tidens Bond samtidigt som den känns ny och fräsch. Budskapet i låten slår an en sträng i mig och jag kan definitivt relatera till det samtidigt som jag tycker Smiths sånginsats är stabil. Visst, lite väl gäll blir den i vissa partier men det vägs upp av den suveräna instrumentalen. På det stora hela en fantastiskt bra låt som slår sig in bland topp-5 Bond-låtar genom tiderna (skall göra en lista i ett senare inlägg) och får mig att längta efter Spectre-premiären och njuta av låten till förtexterna.

I’ve been here before

But always hit the floor

I’ve spent a lifetime running

And I always get away

But with you I’m feeling something

That makes me want to stay

I’m prepared for this

I never shoot to miss

But I feel like a storm is coming

If I’m gonna make it through the day

Then there’s no more use in running

This is something I gotta face

If I risk it all

Could you break my fall?

How do I live? How do I breathe?

When you’re not here I’m suffocating

I want to feel love, run through my blood

Tell me is this where I give it all up?

For you I have to risk it all

Cause the writing’s on the wall

A million shards of glass

That haunt me from my past

As the stars begin to gather

And the light begins to fade

When all hope begins to shatter

Know that I won’t be afraid

If I risk it all

Could you break my fall?

How do I live? How do I breathe?

When you’re not here I’m suffocating

I want to feel love, run through my blood

Tell me is this where I give it all up?

For you I have to risk it all

Cause the writing’s on the wall

The writing’s on the wall

How do I live? How do I breathe?

When you’re not here I’m suffocating

I want to feel love, run through my blood

Tell me is this where I give it all up?

How do I live? How do I breathe?

When you’re not here I’m suffocating

I want to feel love, run through my blood

Tell me is this where I give it all up?

For you I have to risk it all

Cause the writing’s on the wall