Såg den senaste Bond-filmen på bio i veckan och har nu hunnit reflektera över hur den står sig bland övriga filmer i serien. Om vi börjar med Bond själv så tycker jag att Daniel Craig nu har växt in i rollen och den här filmen är helt klart den där han gör bäst ifrån sig i rollen som den engelske agenten med rätt att döda. För mig som är uppväxt på 70- och 80-talet så är ju James Bond lika med Roger Moore och kommer så för alltid att förbli men jag är även väldigt svag för Timothy Daltons version. Två filmer var alltför lite med honom och man lät honom aldrig riktigt växa in i rollen. Sean Connery är, ja, Connery medan Pierce Brosnans version inte riktigt fungerar för mig och George Lazenby skall vi inte ens börja diskutera. Craig gör här en riktigt bra tolkning som Bond och även om han inte är lika bildskön som sina föregångare så tycker jag inte han varit mer karismatisk i rollen än nu. Han kommer undan som både slagskämpe och elegant agent.

Filmen i sig då? Ja, den är bra. Faktiskt bättre än bra och i mina ögon en av de bästa bondfilmer som gjorts. Inte den bästa, men en av de bättre. Förstod, eller förstår, inte riktigt hypen kring Skyfall och hur den prisats som den bästa Bond-filmen. Visst, den var bra, men INTE så bra. Spectre är betydligt bättre i mina ögon på precis alla plan. Det är något med filmen som är svårt att sätta fingret på som tilltalar mig. Troligen är det helheten. Filmen är otroligt snyggt filmad, klippningen är magnifik, person-gestaltningarna suveräna, tonen precis den rätta blandningen av spänning, action, drama och galna over-the-top scener samt då att Craig gör sin bästa tolkning hittills. Filmen är nästan, men bara nästan i klass med Live and Let Die vilket som ju alla vet är den bästa Bond-filmen genom tiderna :-).

Om du inte sett Spectre redan så råder jag dig att göra det för den är precis så underbart bra som man vill att en Bond-film skall vara.