Hypen börjar närma sig max nu med mindre än 20 dagar kvar till årets, ja 2010-talets, i särklass största och mest efterlängtade filmsläpp för undertecknad. Det här är filmserien med stort F och även om det finns enskilda filmer som är bättre så finns det ingen serie som jag tycker så mycket om. Jag är kanske inte riktigt lika hypad som jag var 1999 men inte långt därifrån. Vad pratar jag om? Jo givetvis pratar jag om Star Wars, eller Stjärnornas Krig som den hette back in the day. The Force Awakens går upp på biograferna den 16 december och är det då en sak som är säker här i världen så är det att den här herren lär befinna sig i en biosalong den dagen. Men inför det kan det ju vara på sin plats med en genomgång av de ”gamla” filmern och vi kör väl i kronologisk ordning såsom filmerna utspelar sig, tycker ni inte? Visste väl det, så here we go;

Episode II – Attack of the Clones
Inför den andra filmen i den ”nya” trilogin så ryckte George Lucas upp sig rejält. Ewan McGregor har här verkligen vuxit in i rollen som Obi-Wan och Nathalie Portman är bedårande vacker som Amidala. Det ligger ett slags mystiskt skimmer över hela filmen som är betydligt mörkare än föregående film. Att låta historien utspela sig som en deckare där hjältarna sakta men säkert avslöjar mer och mer av gåtan fungerar mycket bra och actionscenerna har verkligen tagit ett rejält kliv framåt. Det finns dock några minus där de mest framstående väl är hur stelbent Hayden Christensen är som Anakin, hur gnällig karaktären framstår och det helt obegripliga i hur Amidala kan bli kär i honom. Yoda dock kung i filmen och valet att datoranimera honom istället för att köra med honom som en docka var i min bok en helt strålande ide. Marknadsföringen av filmerna var i min bok även de helt briljant och återigen tog man fram några av de bästa teaser trailers som gjorts och nedan kan ni avnjuta två av dem…

Betyg: 4 av 5

Teaser – ”Breathing”

Teaser 2 – ”Mystery”