Hypen börjar närma sig max nu med mindre än 20 dagar kvar till årets, ja 2010-talets, i särklass största och mest efterlängtade filmsläpp för undertecknad. Det här är filmserien med stort F och även om det finns enskilda filmer som är bättre så finns det ingen serie som jag tycker så mycket om. Jag är kanske inte riktigt lika hypad som jag var 1999 men inte långt därifrån. Vad pratar jag om? Jo givetvis pratar jag om Star Wars, eller Stjärnornas Krig som den hette back in the day. The Force Awakens går upp på biograferna den 16 december och är det då en sak som är säker här i världen så är det att den här herren lär befinna sig i en biosalong den dagen. Men inför det kan det ju vara på sin plats med en genomgång av de ”gamla” filmern och vi kör väl i kronologisk ordning såsom filmerna utspelar sig, tycker ni inte? Visste väl det, så here we go;

Episode IV – A New Hope
Det är sommar, minns inte exakt hur gammal jag är men det är in på 80-talet i alla fall. Jag och min syster är dagbarn hos min moster över sommaren och jag tillbringar dagarna på sommarlovet från skolan med att titta igenom min mosters mans bibliotek av videofilmer. Det är speciellt en film som fångar mitt intresse och det går faktiskt inte en dag utan att jag ser på den minst en gång, ibland fler, på den toppmatade VHS-spelaren. Minns att grannpojken som ville vi skulle vara ute och leka blev sur ett flertalet gånger då jag hellre satt inne och såg på den här filmen. Att det var Stjärnornas Krig som var filmen har ni nog fattat vid det här laget, men det visste inte jag då. Jag var helt förundrad över de coola rymdskeppen, den farliga skurken, den vackra prinsessan och de häftiga hjältarna – speciellt Luke Skywalker som svingade sig över avgrunden med prinsessan i famnen. Att det här haft stor inverkan på mig genom åren är inget snack om saken och Star Wars har legat mig varmt om hjärtat ända sedan den där magiska sommaren hos min moster.

Betyg: 3 av 5

Trailer