Episode VII – The Force Awakens

16 år sedan senast vi fick en ny trilogi men ikväll var den här, början på något nytt och fortsättningen på den underbara SW-sagan. Om jag var där på premiären? Behöver du fråga? Givetvis var jag det! Hur den var? Den var precis exakt så underbart magiskt bra som mina allt för högt ställda förväntningar krävde. Atmosfären, humorn och karaktärerna var precis sådär som det skall vara. De nya karaktärerna fungerade riktigt bra men att det är Han Solo, eller Harrison Ford, som stjäl stjärnljuset (ursäkta) är det inget snack om. Chewie och Han var precis sådär som de skall vara även om de var lite äldre. Ser med spänd förväntan fram emot fortsättningen för om det börjar såhär bra och följer trenden som de tidigare två trilogierna där efterföljarna bara blivit bättre och bättre så kommer nästkommande två filmerna att bli några riktiga filmunderverk. Vill inte avslöja något från handlingen då jag tror man har mest behållning om man inte vet så mycket utan går in med bara kunskapen från de två tidigare trilogierna i bagaget. Fanns det då inget dåligt? Jo, visst fanns det saker man saknade eller som inte fungerade. Till exempel så var dialogen lite väl putsad, Star Wars skall ju ha styltig dialog. Kopplingen och referenserna till A New Hope var kanske lite väl många även om det var kul att se hur mycket de lagt ned på detaljer. Tycker även att superondingen inte fungerade som han skulle. Vill inte avslöja mer men du kommer förstå när du ser filmen. Så för att ge ett betyg då; Magisk, har inget annat bättre ord att beskriva hur bra jag tyckte denna film var – MAGISK!

Betyg: 4+ av 5

Teaser
Trailer