Tänkte i en rad blogginlägg bekänna lite vita lögner som jag av någon outgrundlig anledning brukar hävda när olika saker kommer på tal. Hur många det blir vet jag inte men jag har valt att kalla inläggen på snyggt svengelskt maner för ”Clear Truth” av ingen annan anledning än att jag kan 🙂 Here goes nothing:

Jag är en motsägelsefull person. Jag kan säga och agera på ett sätt men egentligen tycka och tänka på ett helt annat. Ibland gäller det bagateller och ibland kan det finnas orsaker att man gör så, tex för att inte såra eller vara taskig mot någon, men ibland så är det bara konstigt att åtminstone jag gör så. Som alla vet så är jag ju ingenjör. Jag jobbar och tänker rationellt, utefter en logik om vad som bör skall hända härnest baserade på en rad fysikaliska och kemikaliska lagar. Givetvis applicerar jag detta även på mitt liv och jag kan därför känna att jag blir lite väl fyrkantig och trångsynt ibland.

Samtidigt vet alla som känner mig att jag gillar en rad saker som är så långt ifrån hur vi anser att vår värld är uppbyggd som man kan komma. Jag gillar fantasivärldar där saker som magi och övernaturliga väsen har sin rättmätiga plats. Faktum är att jag läser nästan uteslutande Fantasy-böcker och har så gjort sedan mina tidiga tonår. Jag läste också väldigt mycket serietidningar när jag var yngre och gläds åt alla superhjältefilmer som numera sköljer över oss. Sci-Fi är också något som ligger mig varmt om hjärtat där man ofta blandar det högteknologiska ingenjörsmässiga med det fantasifulla oförklarliga.

En tredje sak som jag gillar, men som inte så många vet kanske, är det här med tro på något mer än det vi ser. Att det finns något större som styr, hjälper och har skapat den verklighet vi idag lever i. Det kan vara Gudstro, folktro, tro på det övernaturliga eller något annat, det spelar ingen roll. Jag gillar inget speciellt utan jag gillar allt. Gillar tanken på att det finns något mer därute än bara vi. Något större och mäktigare.

Vad är det för sanning jag vill komma fram till nu då? Jo, när allt det som jag beskriver ovan kommer upp i diskussioner brukar jag alltid, ALLTID, köra på ingenjörskortet eftersom det är så mycket enklare att slå hål på saker logiskt än att försöka acceptera det oförklarliga. Jag gör det även fast jag inte behöver eller fast jag egentligen inte tycker så och det är det jag menar med att jag är motsägelsefull. Varför jag gör så vet jag inte. Kanske för att jag vill att folk skall ha en viss bild av mig trots att jag brukar hävda att jag inte bryr mig om vad andra tycker om mig. Kanske av någon annan anledning, jag vet inte. Vad jag vet är att jag nu skall försöka sluta med det och vara som jag är. Inte bara vara både ingenjören, fantasynörden och den som tror på det övernaturliga utan också agera och visa mig som det så får vi se vad det ger för effekter.