Alla ni som känner mig vet precis exakt hur mycket av en filmnörd jag egentligen är och alltid har varit. Inte bara det att jag alltid sett mycket film utan att jag som regel vet en himla massa nördig bakgrundsinfo om allt möjligt och lite till kring de flesta filmer. Eller, så har det som regel varit. De senaste åren har helt enkelt inte tiden riktigt funnits för detta, eller jag har väl prioriterat en massa annat. Med det här inlägget tänkte jag berätta lite udda saker som jag gillar med diverse filmer. Små saker som för mig gör filmerna bättre men som för de flesta kanske inte betyder så mycket…

Att jag gillar Star Wars är nog världens underdrift alla kategorier. Vad dessa filmer betytt för mig under hela min uppväxt skulle ta allt för lång tid att svara på men jag fullkomligt avgudar den gamla trilogin och på det stora hela så gillar jag även den nya trilogin skarpt. En liten finess som finns i början av varje Star Wars film, och som jag alltid gillat, är att man sömlöst går från att inledningstexten sakta försvinner i rymden, en liten kamerapanorering och sedan är man inne i handlingen. Alla Star Wars filmer börjar precis såhär.

En annan film som har en enkel men effektfull början är Raiders of the Lost Ark. Det jag tänker på är hur Paramount loggan med sin bergstopp övergår i en riktig bergstopp och sedan startar filmen – jag gillar.

Sista filmen jag tänkte nämna som har ett snyggt intro är Waterworld. Hur Universal loggan zoomas in likt Google Earth och man får se hur isen smälter på nordpolen och allt land begravs under vatten. Snygg och effektfull intro till en film som är ytterst underskattad, men det är värt ett eget blogginlägg.