Ibland hittar man små underverk där man minst anar det och dessa underverk kommer verkligen i alla dess former. Just det lilla underverk som jag skall beskriva nu kommer faktiskt från musik och hör och häpna, det kommer inte från hårdrock, inte från Michael Jackson och inte från Meat Loaf. Nä, det kommer från en ny bekantskap som jag faktiskt stötte på då jag åt frukost på ett av hotellen jag bodde på för en tid sedan. Hörde låten, kände igen den och gillade versionen. Kunde dock inte placera sångaren alls så fick ta hjälp av teknikens under; den genialiska appen Shazam. Den identifierade inte bara låten utan också artisten korrekt. Så vad var det för låt? Jo, det var Bon Jovi’s gamla dänga Living on a Prayer (så det fanns ju lite hårdrocksanknytning trots allt) men i en akustisk version sjungen av en herre vid namn Matt Johnsson. Låten är faktiskt helt suverän, helt klart i paritet med originalet, och du lyssnar på den här om du önskar. Men vad låten gjorde var att jag sökte reda på skivorna som Matt släppt och där finns helt klart en hel del guldkorn där samtliga är akustiska covers på kända låtar. På hans Acoustic Hits, Vol.2 återfinns en låt som visserligen är bra i original men inte en direkt favorit (är ju inte hårdrock, MJ eller Köttfärslimpan :-). Dock så är hans version helt magisk enligt mig och en låt som jag fullständigt lyssnat sönder de senaste veckorna. Lyssna nedan och njut…

https://embed.spotify.com/?uri=spotify%3Atrack%3A6dDHgUtBZzVuylIaqOtuvb