UR Play är verkligen helt fantastisk. Hur det kommer sig att de inte har en app såsom SVT Play har är en gåta, men bredden på utbudet är helt fantastisk och mitt i bland allt bra finns det några små godbitar som jag tänkte tipsa om här;

Scenerna som förändrade filmen

Intressant och informativ serie i 8 halvtimmeslånga delar som avhandlar allt från genrer till rollfigurer till teknik inom filmens värld. Har du det minsta intresse av film så rekommenderas serien starkt.

Atari – Game Over
Dokumentär om Atari och myten runt deras stora fiasko med att göra spel av filmen ET och hur de dumpade de osäljbara spelen på en soptipp i öknen i New Mexico. Kul för oss som gillar TV-spelshistoria.

En annan fantastisk skapelse är UR Skola, där man kan hitta några pärlor. Inslagen vänder sig till ungdomar i grundskolan men det gör ju inte inslagen mindre intressant för det. Om du, som jag nämnde tidigare, har ett intresse för film så rekommenderar jag;

Tyst tagning
En serie i 5 delar om ca 12 min som vänder sig främst till årskurserna 7-9. Serien tar upp allt från manus, regi, produktion mm. och fokuserar på dövfilm.

Men låt er inte begränsas till dessa tips – surfa runt på de båda sidorna och hitta just det du tycker om.