En kväll i björkarnas stad att fördriva. En kväll då man glömt plånboken hemma i världsmetropolen, något som inte upptäcktes förräns det vankades lunch. Så vad göra? Well, blev en bio. Vilket väl i mitt fall är bland det bästa tidsfördriv man kan ägna sig åt så inte så synd om mig som jag kanske föranpeglade i början av inlägget. Fick bli nyversionen av 7 Vågade Livet, eller Magnificent 7 som den heter i original. Ett bra tidsfördriv som är i paritet med originalet, dvs den gamla Magnificent 7 och inte De 7 Samurajerna. Varken bättre eller sämre skulle jag vilja påstå. Denzel Washington var betydligt bättre än Yul Brynner, Chris Pratt charmig och definitivt bättre än Horst Buckholz, Vincent D’Onofrio var bäst i ensemblen och faktiskt i paritet med Steve McQueen, Ethan Hawk gjorde en gedigen insats, Byung-hun Lee var bra medan Martin Sensmeier och Manuel Garcia-Rulfo var mer intetsägande. Vill du ha 2h 14min underhållning med inte allt för mycket onödigt djuplodande drama och du gillar western, tja då är rekommendationen att du ser den. Om du sett den gamla kan det vara kul att se den nya, men om du inte sett någon av dem så spelar det inte så stor roll vilken du ser. De är såpass likvärdiga. Ja, minus Steve McQueen då…

Hur jag kunde betala? Hade turen att bli bjuden på lunchen och kunde få lite kontanter i utbyte mot överföring med Swisch. Är inte Swisch kanske den bästa uppfinningen sedan skivat bröd? Nu har plånboken hunnit ikapp mig efter en bussresa så nu skall väl allt lösa sig resten av veckan…