Nuförtiden så läser jag väl inte så mycket serietidningar utan har i skrivande stund faktiskt svårt att minnas när jag senast bläddrade igenom en på riktigt. Alltså riktigt läste en. Oavsett det så läste jag faktiskt riktigt mycket serietidningar i mina yngre dagar och bland favoriterna så återfanns definitivt Spider-Man, Conan och Fantomen. Om jag dock skall lista vilka serietidningshjältar som hamnar på min topp 3 lista så återfinner vi på en solklar 3:e plats the dark knight himself; Batman. Eller Läderlappen som han hette när jag läste hans serie. På första platsen så finner vi Punisher. Alltid gillat honom ända sedan hans debut i Spider-Man, eller Spindelmannen, tidningen. Att jag gillar både Batman och Punisher tror jag beror på att de är ”vanliga” människor utan några som helst superkrafter. De är som du och jag. Båda dessa karaktärer har filmatiserats ett antal gånger och när det kommer till Batman så kommer främst första Tim Burton filmen samt Nolans Batman Begins högst upp på listan. För Punisher så gillar jag Thomas Janes version även om den fått utstå en hel del skäll av kritikerna.

Vad gäller seriehjälte nummer 2 på listan så har även han vid det här laget varit med i en hel rad filmer men de två som bär hans namn som släppts hittills så är väl inte direkt någon av dem något att hänga i julgranen. Men nu, nu verkar man ha hittat precis rätt av allt att döma utifrån den första trailern. Herrejösses vilken trailer! Min pepp steg med 200% när jag såg den. Kan bli precis hur bra som helst och är lätt den film jag längtar mest efter nu. Att Wolverine är en av de coolaste seriekaraktärerna som skapats är nog väldigt klart och det känns skönt att han verkar få den filmatisering som han förtjänar. Spana in trailern här nedan och säg om inte du är lika pepp som jag…