Att Disney är helt magiskt bra på att göra tecknad film har nog inte undgått en endaste själ på denna planet och ända sedan 1937 när de släppte Snövit & de 7 dvärgarna så har de regelbundet släppt det ena mästerverket efter det andra fram till dags dato. Visst har det kommit bättre och sämre filmer genom åren men några såsom bland annat Djungelboken, Lady & Lufsen och Lejonkungen är ju alla utan tvivel mästerverk medan andra brukar framhålla Askungen, Toy Story och Frozen. Men för egen del så finns det några som höjer sig över alla de andra. Några som är så där lite, lite bättre. Några som ligger en varmare om hjärtat än de övriga och Aladdin, Monsters Inc. och Wall-E är alla med på min topp-5 utan någon inbördes rangordning. Den film som jag rankar som den näst bästa animerade Disney-filmen genom tiderna är Hitta Nemo, vilket är en helt underbar film som jag förknippar med många fina minnen från mitt privatliv. MEN, och det är ett stort men, den film som ligger mig absolut varmast om hjärtat, den jag köpte en usel piratkopia på VHS-band inspelad från en amerikans laserdisc från bagageluckan på en gammal Volvo på parkeringen utanför bensinmacken i Hoting och en av de få jag äger på Blu-Ray är den helt, och då menar jag helt fullkomligt, underbara Skönheten & Odjuret. Finns absolut ingen animerad film som kommer ens i närheten av dess storhet och jag kan till och med se den med svensk dubbning trots att jag brukar föredra de engelska versionerna.

När nu Disney börjat göra verkliga filmer på några av sina klassiker, vilket jag sett några, så har nu turen kommit till detta absoluta mästerverk. Farhågorna har varit många men utifrån trailern som nu släppts så är de faktiskt som bortblåsta. Filmen ser helt underbart magiskt bra ut och att de har valt att vara så nära förtrogen med originalet gör att jag älskar det jag ser av hela mitt hjärta. Denna film kan bli precis hur bra som helst och jag ser verkligen fram emot premiären något enormt. Den här seglade nog upp i topp på den film jag allra mest av allt skulle vilja se just nu. Musiken ger mig välmående rysningar, det visuella ser fantastiskt ut och det gör ju inget att Emma Watson är lättsmält för ögat och perfekt som Belle. Att de sedan fått till Odjuret så bra som de har och en fantastisk casting av Luke Evans som Gaston som ser ut att vara född till den rollen på samma sätt som Hugh Jackman varit det för Wolverine gör ju att den 17 mars 2017 inte kan komma fort nog…