Vet inte riktigt om jag någonsin listat mina favoriter när det kommer till de bästa TV-serierna här i bloggen. Minns inte riktigt bland alla de inlägg jag gjort sedan jag startade den här nonsensbloggen all the way back in augusti 2008. Har ju hunnit med att bli några inlägg sedan dess. Hursomhelst så tror jag inte att jag gjort en lista. Vet att jag gjort en för filmer, en för filmmusik, för TV-spel, för TV-spelsmusik och för musikvideor. Men inte för TV-serier. Hade jag gjort en så hade jag mest troligt inte haft med en av de mest underhållande serier som sänts på TV ändå då jag kanske inte riktigt klassar det som en ”TV-serie” i den mening som jag tänker på när jag pratar ”serie”. Men faktum är att underhållsvärdet på engelska Top Gear har genomgående varit så högt att få TV-produktioner ens varit i närheten av dess storheten och det har till stor del berott på de tre programledarna. När så Jeremy Clarkson inte fick förlängt förtroende av BBC att leda väldens största TV-program så valde även de andra två att sluta. BBC har kört vidare med nya programledare för Top Gear som väl fortfarande är helt OK men inte i närheten av sin storhetstid med Clarkson, May och Hammond. Men nu är trion äntligen tillbaka i rutan, denna gång via Amazons streamingtjänst Prime, och shit vad jag har saknat dem, deras galenskap och deras suveränt knasiga tester av bilar man endast kan drömma om. Jag har väldigt, väldigt, väldigt, litet bilintresse egentligen men det är inte bilarna som gör serien underhållande utan det är allt runtomkring; produktionsvärdet, knasigheterna, samspelet mellan programledarna och en fånig insikt och avundsjuka mot att dessa tre måste ha planetens absolut bästa jobb. Har nu sett första avsnittet av deras The Grand Tour och är helt såld direkt, detta kan bli precis hur bra som helst de närmaste 12 veckorna. Har du sett den?