För ett par år sedan så köpte jag en Blackmagic Pocket Cinema Camera, även kallad BMPCC, från Blackmagic Designs på en rea de hade. Betalade halva priset för en sprillans ny kamera som är helt fantastisk. Det är en 16mm digital filmkamera med utbytbara linser i ett så litet format så den får plats i fickan. Kvaliteten i både kameran och det underbara förlustfria RAW-formatet som kameran kan filma i är precis så bra som man förväntar sig. Man har för ett litet tag sedan släppt en ännu mindre kamera i samma familj kallad Blackmagic Micro Cinema Camera, BMMCC, som har precis samma system för utbytbara linser, MicroFourThird, och samma 16mm lins som kan filma i RAW-format. Skillnaden gentemot BMPCC är att BMMCC vänder sig till drönarfilmning, något jag velat prova ett tag men aldrig kommit till skott på. MEN, och det här är ju ett stort MEN, jag har inte direkt slitit ut min BMPCC sedan jag köpte den så behöver verkligen komma igång och filma igen. Se till att få användning för den. För att få det så behöver jag definitivt komplettera med lite saker till de tillbehör som jag redan inhandlat. Listan är diger men högst upp just nu står en s.k. ”body cage” eller ”DSLR rig”. Ebay är ju min bäste vän här men frågan är vilken man skall köpa för att på ett bra sätt kunna bygga ut den vid senare behov samtidigt som man inte spenderar en förmögenhet? Finns en rad alternativ så får se vilken jag skall gå vidare med…