Det finns snygga posters för filmer och det finns posters som är så fantastiska att man får en liten tår i ögat av ren glädje när man ser dem. För många filmer så finns det mer än en poster, olika varianter, och ofta även olika typer såsom ”one-sheet”, ”bus stop/subway poster”, ”portrait” etc. Några affischer som kommer högt när det gäller design, layout, utseende och den känsla de förmedlar för undertecknad oavsett vad jag tycker om filmen ifråga är; Star Wars – A New Hope (chockande va? :-), Casablanca, The Kid, Breakfast at Tiffany’s, Chinatown, Apocalypse Now, The Graduate, Raiders of the Lost Ark, The Maltese Falcon och Psycho. Visst, jag gillar även en hel hög med omdefinierade filmaffischer från sådana som Olly Moss och Daniel Norris men brukar ha svårare för affischer till nyare filmer. De är som inte riktigt lika stämningsfulla. Tills nu vill säga. Affischen för den nya King Kong filmen Kong: Skull Island är något alldeles, alldeles extra när det kommer till design, framtoning, budskap och känsla. En helt magnifik poster som får en att bli hur sugen som helst på filmen utan att överhuvudtaget veta något om den. Färgerna, dynamiken, layouten och kontrasterna förmedlar något spännande, storslaget actionspäckat och vackert i ett enda slag. Teaser-postern var bra, faktiskt bättre än medel, men den helt underbara officiella filmaffischen är designmagi när den är som bäst, eller vad tycker du?