Tänkte i några inlägg analysera och kåsera lite om min nuvarande situation och även våga mig på att spekulera om framtiden utifrån de val, förhoppningar och rädslor som finns. Allt detta kommer ske utifrån det senaste Bond-ledmotivet då jag på något sätt finner låten passande till min nuvarande livssituation. Vi har nu kommit till blogg nr 10 i denna serie;

”For you
I have to risk it all, c
ause the writings on the wall”

Writings on the wall, vad betyder det? Det är ju titeln på det senaste Bond-ledmotivet där filmen faktiskt heter Spectre, inte alls Writings on the wall, och även namnet på denna bloggserie. Ordalydelsen kommer från det Gamla Testamentet där den siste övermodige kungen av Babylon, Belsassar, får orden ”mene mene tekel upharsin” skriven på sin palatsvägg av Gud. Betydelsen av orden är ungefär; Gud har räknat ut ditt kungarike och kommer att avsluta det. Du har blivit vägd på en våg och bedömts för lätt. Ditt kungarike kommer delas och ges till meder och perser. Samma natt erövrades staden av meder och perser och Belsassar dödas. Poängen med den moraliska berättelsen är att Belsassar inte kunde se varningen som var skriven på väggen eftersom han var upptagen med sitt syndiga leverne.

Nu kanske jag inte lever så himla syndigt men som jag beskrivit i de tidigare inläggen i denna serie så finns det ändå varningar för att gå vidare med det jag vill göra. Det kommer att kosta. Hur mycket är svårt att bedöma men kosta kommer det att göra och inte bara för mig. MEN, om man inte riskerar saker så kan man heller inte vinna något. Ibland måste man ju ta ett ”leap of faith”, som det brukar heta på engelska. För det är vad människor gör. De hoppar och hoppas med Guds försyn att de kan flyga. För annars faller de bara som en sten och undrar hela vägen ned varför i helvete de hoppade. Om jag kör på detta så kommer jag att falla och det kommer bara vara en person som kommer att få mig att tro att jag kan flyga. En person. Men det kommer att vara värt det. Jag bara vet det. För henne, varningar till trots, så är jag beredd att riskera allt.

To love is to risk not being loved in return. To hope is to risk pain.
To try is to risk failure, but risk must be taken, because the
greatest hazard in life is to risk nothing.
– Leo Buscaglia a.k.a ”Dr. Love”