Rogue One var precis så där underbart fenomenalt magiskt hyperbra som jag önskade. Trots Östersundbiografens något mediokra salong 6 så underhöll den på precis alla nivåer. Den hade precis de rätta avvägningarna gentemot det gamla och var sådär nyskapande för att kännas fräsch som behövdes. Igenkänningsfaktorn var hög även om mycket var nytt. Efter att nu sett den bara en gång så håller jag nog den som bättre än The Force Awakens. Kanske till och med i Empire Strikes Back klass. Fast behöver nog se den några fler gånger för att bekräfta det. Så kort och gott; se den!

Betyg: 4 av 5

Den har av många tidningar beskrivits som den första spin-off Star Wars filmen, vilket faktiskt inte är sant. Om vi räknar bort Holiday Special, som ju faktiskt innehöll karaktärerna från första trilogin, så gjordes det två filmer på det glada åttiotalet som väl kanske mildast uttrycks som ”hellre än bra”. Både fokuserar på Ewokerna från Return of the Jedi och lämnar väl en hel del övrigt att önska vilket torde framgå av nedan trailers för dem: