Jaha, då var julen över för denna gång. Snabb och intensiv. Eftersom julafton inföll på en lördag i år så blev det faktiskt jobb ända in på fredagen för att hinna med alla små saker som behövde fixas för att sedan spendera mesta delen av julaftonsdagen med att slå in alla julklappar, något som inte hade hunnits med sedan tidigare. Julafton spenderades hos mor med henne och syster et al, vilket var riktigt trevligt. Kalle, gemenskap, god mat, julklappar och en hel del sällskapsspel framåt kvällen när även plast-kusin kikade över. Juldagen bjöd på mer av samma vara men även en tur till ishallen och veteranhockey där man fick träffa i stort alla kusiner från mammas sida med familjer inklusive bäst moster. Ett trevligt umgänge som inte händer så där superofta. Annandagen blev det en tur med skotern innan kvällen avslutades med en trevlig kväll hos bäst-kusin med familj där allehanda ting han avverkas. Gjorde ett starkt försök att bota förkylningen som min käre systerson och tillika gudson så snällt givit mig under helgen men med tanke på hur jag känner mig i detta nu så misslyckades jag i det uppsåtet. Kan ha att göra med att jag var tvungen att avbryta kuren vid kl 22 då jag valt att jobba mellandagarna i år. Detta både för att jag känner att jag inte skulle hittat på något mer vettigt ändå och för att jag tror att jag kommer få lite tid över att städa bort sådana småsaker som gnagt på mitt samvete jobbmässigt under en längre tid.

Förra måndagen, ja inte igår då, så städa jag ur kontoret jag hyrt i Umeå. Kändes som ett litet avslut faktiskt. Avslutet på denna omgång i Umeå. Det definitiva slutet på denna epok. Känns både vemodigt och bra på samma gång. Vemodigt då jag verkligen gillar Umeå som stad och trivs med att vara där. Bra för att det är slutpunkten, känns det som i alla fall, för det liv jag tidigare hade och som löpt parallellt med mitt nuvarande under en tid nu. Ser med spänning fram mot att satsa fulländat framåt nu på endast detta livet och lämna allt det gamla bakom mig. Känns som att jag nått det stadiet att jag helt ärligt kan säga att jag inte har något problem med det nu. Jag hann i samband med flytten med att träffa några vänner under dagen. Lite som få till ett slags avslut på denna sejour, vilket kändes skönt, men jag kommer definitivt att sakna dem. Inget snack om den saken. Vi kommer givetvis att höras av ändå men lite trist blir det att inte träffa dem lika ofta. Well, sånt är livet. Detta kapitel av Umeå är nu avslutat för min del.

Tog innan jul tag i något som jag varit tänkt att göra i flera, flera år men som aldrig blivit av. Något som filmnörden i mig velat göra. Jag tog och sträcktittade på samtliga 8 Harry Potter filmer. Har givetvis sett dem förut men med flera år emellan och vissa av dem endast en gång. Genomtittningen visade sig vara av det positiva slaget. Samtliga filmer är faktiskt bra, vissa till och med riktigt bra. Tonen i filmerna ändras med att Harry, Ron och Hermoine växer upp och det är tydligt att man vill göra hotet mer tydligt genom att göra filmerna betydligt mörkare med varje del, något jag gillar. Jag har inte sett den nya Fantastic Beasts ännu men den har helt klart mycket att leva upp till om den skall vara i närheten av lika bra. Om du inte sett dem i rad så gör dig själv en tjänst och gör det. Du kommer inte att ångra dig. Jag lovar.

Skrev ju ett tidigare inlägg om hur mästerlig John Williams är och hans soundtrack till Harry Potter går verkligen inte av för hackor heller. Lyssna och njut;