På Black Friday så tog jag och slog mig själv ur fattigdomen och köpte en ny TV då den gamla LG plasman började sjunga på sista versen med inbränd bild. Jag har gillat plasman överlag. Gillar svärtan, färgerna och responstiden som en plasma producerar och sörjer lite att de slutat tillverka TV-apparater med tekniken. Efter en hel del läsning av recensioner och artiklar om olika TV-apparater så föll valet på en LG 65UH770V som Netonnet hade reducerat priset på med 3kkr dagen till ära. Den mest uppenbara skillnaden är väl hoppet från den gamla 55 tummaren till 65 tum men den nya TV:n bjuder även på 4K Ultra HD upplösning, HDR, Dolby Vision, en härlig IPS-panel samt ett riktigt bra menysystem för SMART-TV. Visst var jag sugen på en OLED men tyckte inte riktigt prisskillnaden försvarade att lägga ut 15-20kkr till. Jämfört med den gamla TV:n så saknar denna 3D men då jag aldrig använde funktionen i den gamla och då jag inte gillar 3D rent allmänt så känns inte det som någon uppoffring. Är hittills väldigt nöjd med köpet och förundras fortfarande lite över att den endast är 1 tum mindre än den ramspända duken jag hade till projektorn för några år sedan. 1 tum mindre än vad man tyckte var gigantiskt i en lägenhet för 8 år sedan. Crazy!

Nu behöver ju övrig utrustning även den uppdateras då den inte klarar varken UHD, HDR eller Dolby Vision. Blu-Ray spelaren behöver bytas ut till en UHD-variant och recievern som är spindeln i nätet i nöjesanläggningen behöver även den bytas ut så att den klarar UHD etc. Kommer inte att bli en billig affär men känner att jag kan vänta lite på att tekniken mognar och fler alternativ kommer ut på marknaden, främst då vad gäller Blu-Ray spelare som endast finns att välja på Samsung eller Panasonic idag.

Så i väntan på det så får man hålla till godo med Netflix och Amazon Primes 4K-utbud. Har därför de senaste veckorna, något försenat gentemot när de släpptes, kikat igenom de två Marvel serierna Jessica Jones och Luke Cage på Netflix. Serierna har en helt underbart krispig och bra bild i 4K där båda kör med Dolby Vision. Gillar den där kalla realistiska bilden som båda har. Serierna själva är båda bra, varken mer eller mindre. Skulle jag tvingas ranka dem så tycker jag nog att Jessica drar det längsta strået och är lite bättre än vad Luke förmår prestera, men då Luke även är med i Jessica Jones så spelar det ju kanske inte så stor roll. Skillnaderna är väldigt små oavsett. Ingen av serierna kommer i närheten av de två säsonger av Daredevil som finns ute där främst den andra säsongen med undertecknades superfavorit Punisher ligger mig varmt om hjärtat. Att andra säsongen av Daredevil sedan också innehöll Ninjor gör väl kanske att den blir väldigt svårslagen från min sida sett. Men, samtliga tre serier är bra och flätar in i varandra på ett bra sätt utan att vara övertydlig. Nu väntar näste hjälte till rakning, Iron Fist, i mars innan alla fyra skall slå sina påsar samman i serien The Defenders som kommer senare under 2017. Som om inte det vore nog så kommer även en egen serie med favvon Punisher som ryktas skall släppas i november i år. Detta är verkligen en trevlig tid för en gammal serieälskare som undertecknad. Alla möjliga superhjältar som man läste om i yngre dagar får endera en film eller en TV-serie. Fantastiskt skoj tycker jag när de är så här pass bra gjorda.

En av de coolaste scenerna från de hittills släppta serierna är när Daredevil räddar Punisher i avsnitt 3 i säsong 2 och måste slåss mot ett flertal motorcykelknuttar ned genom ett trapphus. Riktigt snyggt filmat och slagsmålskoreografin går verkligen inte av för hackor. Precis så här skulle jag vilja kunna filma en scen någon gång framöver. Har du inte sett den så kika här nere och njut;