Så har då snart fredagen den 13:e passerat utan några större missöden. Faktiskt inga alls som jag sådär direkt har märkt av i detta nu. Fast nu är det väl bäst att ta i trä, är ju fortfarande en timme kvar av dygnet. Men, men, skall nog gå bra den med 🙂

Har de senaste dagarna kikat igenom en serie som jag velat sett sedan den släpptes. Den var precis så där konstigt skruvad som jag förväntade mig och jag gillade den verkligen skarpt. Den var annorlunda mot alla andra serier som produceras nu för tiden och det på ett positivt sätt. Elijah Wood, som för övrigt precis varit här i trakterna och semestrat, är strålande i rollen som Todd, motvillig assistent till seriens huvudkaraktär. Eller frågan är om det inte är Todd som är huvudkaraktären. Eller någon av de andra. Den var hur som helst precis så där knasig som man kan förvänta sig när den kommer från ett grundmaterial skrivet av Douglas Adams. Ja, ni vet, han som skrev Liftarens Guide Till Galaxen. Den här var precis lika knasig och med samma sorts humor. Kanske även ännu knasigare. Vad serien heter? Jo den lystrar till det coola namnet Dirk Gently´s Holistic Detective Agency. Dirk är du huvudkaraktären som Todd är assistent till. Om han nu är huvudkaraktären. Serien utspelar sig efter de två böcker som Adams skrev om Gently, böcker som jag inte läst. Men jag har läst Liftaren-böckerna och sett de serier/filmer som finns baserade på dessa och jag gillade även dem. Så vad blir kontentan av detta? Jo, har du inte sett Dirk Gently än så gör det. Nu. Pronto. Du kommer inte ångra dig..