Jag har pratat om att göra det länge. Det har funnits ett behov ännu längre. Det här med att endast ha ett vanligt bilkörkort ställer ju till problem, eller det finns ju inga problem brukar jag ju säga så det frammanar möjligheter som när de uppstår är svåra att lösa där och då på ett lagligt sätt. Man löser det ju varje gång genom att inte bry sig om de lagar och regler som finns och göra det oavsett. Vad pratar jag om? Jo det här med att dra släpvagn. För att få göra det på vanligt B-körkort så måste ju ekipaget passa ihop och man får inte överstiga en totalvikt på 3500 kg. Det här är ju något som varit ett litet bekymmer de senaste åren. Egentligen uppstod det väl när jag för det första började dra hästfinka, vilket vägde för mycket totalt för en vanlig bil, och för det andra när jag började köra SUV:ar istället för vanliga personbilar, vilket gjorde att totalvikten snabbt klev över 3,5 ton. Tankar på att ta E-kortet har därför funnits länge men det har helt enkelt inte blivit av. Sedan när det utökade B-kortet, B96, infördes 2013 så ändrades tankarna från E-kortet till det istället. Men återigen så har det inte blivit av genom åren. Mest för att min släpvagn som jag drar skotrarna på är en 1000 kg vagn vilket gjort att jag klarat att dra dem SUV till trots. Men inte längre. Med Edgen så får jag inte dra mer än 960 kg vilket gör att jag rent lagligt inte får dra den och det har föranlett att det blivit dags att göra något åt det. Eftersom detta nu då är händelsernas år så har jag sett till att boka tid för uppkörning. Jag har därför betalat in avgiften på 800 kr så nu känner jag att det inte finns någon återvändo utan nu är det bara att plugga på säkerhetskontrollen och åka och köra upp…