I brist på någon riktigt TV-serie att plöja igenom då det är uppehåll i Game of Thrones, jag har sett ikapp alla avsnitt av Blacklist fram till uppehållet och inväntar nu att alla ”nya” avsnitt skall ha visats, redan kikat på Dirk Gently, alla Marvel-serier, The Grand Tour och Stranger Things, inga nya avsnitt verkar komma av The Musketeers, ser Supernatural allt eftersom avsnitten blir tillgänglig, inte velat påbörja Tattoo än, bara funderat på Penny Dreadful, väntar på nya 24: Legacy och måste komma på rätt humör för Westworld eller nya MacGuyver så började jag titta igenom Sherlock. Ni vet serien med Benedict Cumberbatch och Martin Freeman. Har ju läst mycket gott om den men gick faktiskt in med relativt låga förväntningar då jag sällan brukar gilla engelska mordserier a´la Morden i Midsummer, Kommissarie Morse och Kommissarie ”alt-vad-de-nu-heter”, men blev riktigt positivt överraskad. Riktigt. Efter att ha sett de sju första avsnitten av de just nu 13 sända så måste jag säga att den är riktigt, riktigt underhållande och visar varför jag ofta brukar gilla engelska TV-serier som bryter mönstret. Håller nästan, men bara nästan, den lika bra som Life on Mars och Ashes to Ashes. Varför jag undvikit denna tidigare förstår jag inte, men är väl som vanligt att om alla andra kikar på den så hoppas jag över den om jag inte är riktigt, riktigt genuint intresserad redan från början. Hur som helst, har ni inte sett den så rekommenderas den starkt!