Jag brukar tycka att jag inte är så fördomsfull. Eller rättare sagt brukar vilja försöka att inte vara. Åtminstone. Nog har jag varit min beskärda del fördomsfull i mitt liv men de senaste åren är det något jag genuint försöker undvika att vara. Människor får vara och göra precis som och vad de vill, det är olikheterna oss alla emellan som skapar dynamik och intresse. Tänk om alla skulle vara lika, hällsprätta vad tråkigt. Med det sagt så finns det dock tillfällen där jag fortfarande av ren rutin kan kommentera saker som andra människor gör eller slänga iväg ett och annat utlägg hur vissa ser ut, men jag försöker att undvika och ifall jag ändå gör det så försöker jag rätta till det. Men, och detta är ett stort men, i Jämtlands turistpärla Åre så lyser nog mina fördomar igenom mer än vanligt. Var länge sedan jag besökte fjällorten förra gången och får lov att tillstå att det är fint där. Miljön är helt underbar med ljuvlig utsikt, mysigt litet centrum, trevliga skidbutiker och bra matställen. Även Holiday Club, där vi bodde under vistelsen, var helt OK med sitt Sauna World, äventyrsbad och kolgrillsrestaurang. Frukosten var väl inte mycket att hänga i julgranen men det berodde nog mer på att jag är väldigt kinkig gällande vad jag äter än att det egentligen fattades något. Hursomhelst så skulle jag ju komma till detta att mina gamla fördomar infriades och till att börja med så var det definitivt ”Lill-Stockholm” över det hela, precis som jag mindes det. Många brukar påpeka alla norrmän som är där men jag skulle vilja påstå att de inte märks av ens tillnärmelsevis så mycket som 08:orna, vilket jag menar inte är till de boende i vår huvudstads fördel. Skall inte säga att de är direkt otrevliga, men de är då inte trevliga i alla fall. Sedan så försvinner definitivt en del av charmen när de inte känns så där genuint jämtländskt som man skulle vilja. Sedan när det kommer till skidåkning så vet jag inte riktigt var jag skall börja. Not my cup of tea. Om vi säger som så. Visst, pisterna är fina och att skida ned ända uppe ifrån skutan är väl bland det bättre man kan göra i Sverige ifall man gillar sånt. Det är inte riktigt min grej bara och jag tröttnar relativt fort på den åkningen. Nä, Åre för mig är och förblir nog vad mina fördomar alltid varit. Dessvärre. Hade så gärna velat att det skulle vara bättre då det trots allt är relativt nära till. Men så är det. Åre bjöd trots allt på riktigt trevligt sällskap, strålande väder åtminstone på lördagen, kul after ski och kvällar samt ett par nya pjäxor. Vilket är det tredje paret på en vecka. Men nu känns det som jag hittat rätt. Fast så där gudabenådat som de ville framhäva att formgjutna sulor skulle bli vill jag inte riktigt tillstå. Fast får väl ge det lite mer tid innan jag helt dömer ut det som bortkastade pengar. Så för att sammanfatta denna långweekend med ett ord så får det väl bli, utifrån att vissa saker var riktigt skoj men med en del saker som lämnade något i övrigt att önska där det positiva ändå övervägde det negativa med råge; Lyckat!