Har fortsatt min genomtittning av de nominerade till bästa film på Oscarsgalan 2017 och denna gång så hade turen kommit till Manchester by the Sea, den enormt kritikerhyllade filmen med Casey Affleck i huvudrollen. Filmen är så där lågmält amerikanskt verklighetstrogen med ett underbart vackert foto samtidigt som kameraarbetet är väldigt enkelt och klippningen vågar stanna kvar i långa tagningar vilket skapar en väldigt fin rytm i filmen. Inga fancy kameraåkningar här inte och ibland lite väl enkelt och amatörmässigt kan jag vilja tycka men jag gillar det. Affleck är helt strålande i huvudrollen och om inte han är en stark kandidat till att vinna så vet jag inte vad, men har ju inte sett de andra filmerna där de manliga huvudrollsinnehavarna som är nominerad är med. Hade dock tänkt att låta nästa film jag ser bli Hacksaw Ridge, där Andrew Garfield är nominerad ifrån. Har dock lite svårt att se hur Michelle Williams kunde bli nominerad till en Oscar för sin biroll. Hon är ju knappt med och även om hon är bra i de scener hon medverkar tycker jag inte hon är sådär speciellt minnesvärd.

Så vad tyckte jag om filmen i övrigt då? Tja, den är helt OK. Typ i samma klass som Arrival och Hell and High Water så något supermästerverk tycker jag inte det är. En bra film som inte gör en besviken men jag har inte den där känslan av att den var speciell på något vis. Ångrar inte att jag såg den, utan vill verkligen ha gjort det, men den hamnar inte i närheten av någon bästa-lista för mig.

Betyg: 3 av 5 möjliga.