Trevlig helg till ända i skoterns tecken. Vilket inte var riktigt meningen. Var meningen att jag skulle vara i alperna och åka skidor. Planen var att vara på möte i Stockholm på fredagen och att därefter ilsnabbt kasta mig på ett flyg från Arlanda ned till Salzburg för att där möte upp min vapendragare för vidare färd mot Badgastein för lite härlig lössnöåkning. Men planen ändrades i sista minuten under torsdagen och istället blev det tillbaka hem till Hoting efter mötet på fredagen för att på lördagsmorgonen med skoter och andra kumpaner ta mig till Borga och en helt annan typ av lössnöåkning. Det blev kanonlyckat med många strapatser och skratt samt riktigt, riktigt trevlig körning. Tror precis allt hände på dessa två dagar, saker som både förgyllde och som bitvis var jobbiga. Faktum är att det är ett riktigt träningspass med alla tippningar, fastkörningar, rännande upp och ned för berget för att hjälpa och för att ta sig ur situationer som man själv försatt sig i, men det är så totalt värt det. Är så himla kul när man hittar det perfekta stället och kan fritt klättra uppför för att hitta den optimala vägen till toppen. Sjukt kul! Well, detta var första trippen med detta gänget och det gav mersmak. Tackar dem innerligt för en minnesvärd helg och ser fram emot nya strapatser på fler turer…

Ibland så försätter man sig ju i situationer som man senare ångrar. När alla de andra har åkt iväg på annat ställe och man får för sig att börja klättra rakt upp på ett annat ställe själv. I början när allt går bra är det frid och fröjd, underbart faktiskt, men sedan tjongar man in i en rotvälta som strategist gömt sig under snön mitt in en rejäl uppförsbacke och bara så där så ändras förutsättningarna. Från att ha varit en fantastisk resa uppåt så omvandlas verkligheten till rejält jobbig snöskottning. Fortfarande så är helheten skoj men just där och då så finns det ju roligare saker. Men när man lyckats komma lös själv så är ju tillfredsställelsen desto större, även om man är helt slut. Ja, det händer faktiskt även om man kör Yamaha 🙂