Har precis sett en riktigt, riktigt (riktigt!) usel film. Var länge sedan jag såg ett sådant mediokert hopkok som fått kost så mycket pengar att göra. Filmen, som bygger på en välkänd spelserie från Ubisoft, var till och med sämre än Uwe Bolls helt fenomenalt usla försök till rörliga bilder. Så vad är det för film jag rabblar om? Jo, ingen mindre än Assassin’s Creed. En salig röra där man inte kunnat bestämma sig för om man vill göra en historisk film, en film i nutid eller en framtidsfilm så man tog helt enkelt möjligheten och skapade ett kinderägg av det hela. 3 överraskningar i 1. Varför?, varför? (varför?) kunde de inte gjort den till en historisk film? En film som i helhet utspelade sig på 1400-talet i Spanien. Varför? Skulle verkligen velat vara en fluga på väggen i rummet när de tog beslutet att köra på denna treenighet för maken till dåligt beslut har jag nog inte varit med om. Jag har aldrig spelat något av spelen och har därför ingen direkt anknytning till serien som sådan och vet därför inte om även spelen är så här i sin uppbyggnad. Vet att de fått relativt gott mottagande och att de är coolt designade men inte så mycket mer än så. Filmen gjorde ju dock inte att jag direkt blev sugen på att spela något av dem heller. Det suget kvävdes relativt effektivt. Så om du skall lyda något råd från undertecknade så är det definitivt att vad än du gör, undvik skräpet till film som går under namnet Assassin’s Creed. För allt i världen. Du kommer att leva lyckligare, tro mig…