Vad är det? Har jag hamnat i någon slags självplågar mode med usla filmer? Visst, okej, jag kanske förutsåg att denna skulle vara så där lagom dålig men fortfarande underhållande som den första filmen i serien. Gillar ju ändå konceptet med krig mellan Vampyrer och Varulvar. Gillar den gotiska designen. Gillar Kate Beckinsale och gillar kanske framför allt actionsekvenserna. Åtminstone i den första filmen. För sedan har det ju barkat söderut i rask takt med varje installation i serien. Underworld har hela tiden känts som filmatiseringen av rollspelet Vampire the Masquerade som vi brukade spela i tonåren. Betydligt mer än den usla serien som gjordes med rollspelet som förlaga men så blev det ju stämning av det hela också där rollspelstillverkaren drog Sony inför rätta. Det hela löstes dock bakom stängda dörrar och uppgörelsen är hemlig men de lär säkert ha fått en del av kakan av Sony. Senaste filmen, Underworld Blood Wars, var förvisso en bättring gentemot föregående installation men var trots det en ytterst, ytterst medioker tingest där till och med actionscenerna var tråkiga. Enda behållningen var nog Beckinsale trots allt och det vill inte säga lite då hon inte direkt är någon superskådis utan mer framhäver sig genom sitt utseende. Kan nog inte direkt rekommendera filmen ifråga annat än i det fallet att du under pistolhot måste välja mellan den och skräpfilmen jag såg igår. I det fallet så är den bättre än den men det är frågande om inte kulan är bättre?