Marvels och Netflix fjärde seriesamarbete och tillika den sista pusselbiten innan de släpper lös alla fyra i sammandrabbningen The Defenders släpptes i fredags och jag har hittills tittat igenom 9 av de totalt 13 avsnitten av Iron Fist. Jag måste tillstå att jag gillar det jag sett. Gillar det helskarpt faktiskt. Skulle nog vilja sträcka mig så långt som att säga att jag nog tycker den är det näst bästa de släppt hittills. Gillar den definitivt mer än både Luke Cage och Jessica Jones, även om jag även tyckte att de var bra. Den rår inte riktigt på Daredevil som med sin andra säsong är något av det bästa jag sett i serieväg. Mest troligt beror nog det på, förutom att den är extremt välgjord, att den innehåller två personliga favoriter i form av ninjor och The Punisher som kommer få sin egen Netflix-serie senare i år. Men nu gällde det ju den senaste installationen som är lite annorlunda i tonen. Vi har lämnat det skitiga, fattiga New York för affärskvarteren och mångmiljardsföretaget Rand Enterprises som får tillbaka sin förlorade, och antagen döda, son efter 15 års frånvaro. Detta ställer så klart till en del komplikationer och det underlättas inte av The Hand, dvs ninjaklanen från Daredevil, är inblandande och att det är huvudrollspersonens öde att förgöra dem och skydda en helig stad i en annan dimension från dem. I den staden har han tränat i 15 år för att bli The Iron Fist, den ultimata krigaren och en kampsportsmästare av rang. Utan att ha sett de 4 sista avsnitten så kan jag definitivt rekommendera att se den, precis som de tidigare 3 serierna, och jag lovar att du inte kommer bli besviken.