The Defenders släpptes i fredags på Netflix. Ni vet, serien som är kulmineringen av serierna med Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage och Iron Fist. Den är något kortare än de tidigare serierna med sina 8 istället för 13 avsnitt. Vilket jag tycker är bra. En del av de andra serierna har blivit lite långdragna bara för att det skall bli 13 avsnitt. Har nu plöjt igenom samtliga 8 avsnitt och måste säga att jag på det stora hela gillar det. Inte fullt lika bra som Iron Fists egna serie som jag verkar vara nästintill ensam att tycka om. Men definitivt bättre än båda Jessica Jones och Luke Cages egna diton. Skulle jag rangordna serierna och säsongerna, utan att någon egentligen är dålig utan alla helt klart sevärda, så skulle det så här långt nog bli:

1. Daredevil, säsong 2
2. Daredevil, säsong 1
3. Iron Fist
4. The Defenders
5. Jessica Jones
6. Luke Cage

Skall bli spännande att se hur fortsättningen blir för respektive serie. Men det skall bli ännu mer spännande att se hur nästa serie från Marvel och Netflix blir. Den personliga serietidningsfavoriten Punisher får senare i år sin egna serie. Han var definitivt en av ingredienserna som gjorde Daredevil, säsong 2 suverän och att han nu får en egen serie där han kan härja runt i NY och utkräva hämnd på skurkarna och gangstrarna. Förhoppningsvis så dröjer det inte allt för länge innan serien kommer. Men för att knyta ihop säcken runt Defenders så kan jag rekommendera den om du gillat de andra serierna. Man bör nog ha sett de andra för att ha någon riktig behållning då karaktärerna som är med, förutom Sigourney Weaver då, inte får någon direkt presentation utan man förväntas veta vilka de är. Mycket av det som behandlats i de andra serierna, och då främst Daredevil och Iron Fist, når något slags klimax här. Om jag skulle vara petig så hade jag gärna sett mer av ninjorna från Daredevil istället för de kung fu/karate-fightande skurkarna som våra hjältar får tampas med här. Men man kan inte få allt här i livet…