Man brukar ju prata om outsiders i olika sammanhang. Många vill ju gärna vara det. En outsider. Vara den där okände utmanaren som ingen tror på men som ändå kommer från ingenstans och kammar hem allt. Slippa bära på favoritskapet men ändå anses ha en hygglig chans. Inom travsporten så försöker man alltid hitta dem i alla lopp. Lyckas sträcka den där skrällen. Spekulera i vem det kan vara. Men det är inte den typen av outsider jag pratar om. Nä, jag tänkte faktiskt spela in en relativt säker vinnare i min bok. En säker vinnare som ändå är en outsider. Hur tänkte jag nu? Jo, jag tänkte klämma till med en outsider till den 10-i-topp lista, som blev 20-i-topp, över de bästa filmerna genom tiderna. En som hamnar utanför listan. En som faktiskt inte har någon som helst chans att ens i närheten kunna lyckas slå sig in egentligen. Men som jag ändå gillar. Lite som en outsider. Eller kanske mer som en guilty pleasure…

Filmen jag tänkte beskriva är en favvo sedan länge. Ända sedan den kom ut faktiskt. Vilket den gjorde 1995. När jag var 19-20 år. Vilket gjorde att jag var helt fel för den tilltänkta målgruppen redan då. Än mer kanske då än vad jag är nu. Men det spelade ingen roll. Gillade Casper ändå. Har sett den sååå många gånger faktiskt och njuter varje gång. Gillar den sentimentala storyn, fullkomligt älskar (om man nu kan göra det utan att ha med den på sin 10-i-topp lista över filmmusik) James Horners soundtrack till filmen och tycker om både Bill Pullman och Christina Ricci i sina roller. För att inte tala om ex Monthy Python medlemen Eric Idle. Briljans. Hur Leonard Maltin kunde ge filmen ”bomb” som betyg i sin filmguide förstår jag inte. Okej, inget mästerverk men det är då rakt inte dålig. I min bok så är den till och med riktigt, riktigt bra. Och mysig. Varför jag gillar den så mycket vet jag inte. Jag bara gör det. Så var det med det. Njut nedan av trailern och soundtrackets bästa låt och för hellsifyr se filmen om du inte redan gjort det. En absolut vinnare till outsider. Eller blir det tvärtom? En absolut outsider som är en vinnare? Kanske blir samma betydelse? Hur som, se den om tillfälle ges! By the way, hon som spelar Casper’s Lullaby – One Last Wish nedan gör några helt magiska andra covers också, där främst hennes Bloody Tears covers från Castlevania är magnifika. Kolla in hennes Youtube-sida här under namnet mickan44. Suveränt duktig!