Har den senaste veckan tagit mig tid, och då menar jag verkligen TAGIT mig i ordets rätta bemärkelse, att kolla på två filmer som jag länge varit tänkt att se men som aldrig blivit av utav någon outgrundlig anledning.

Den första är en engelsk film som fått lite varierande kritik och som bygger på boken med samma namn; Me Before You. Det är en något bitterljuv kärleksfilm som lämnar en både glad och ledsen på samma gång. Jag gillade den och tycker nog för första gången att Game of Thrones-skådisen Emilia Clarke lyckas skådespela riktigt bra vid sidan om sin roll som Daenerys Targaryen i nämnda TV-serie. Handlar om hur Clarkes småstadstjej tar på sig att vårda en rullstolsbunden och paralyserad man och det band som de oundvikligen i sådana här filmer skapar mellan varandra. Jag gillar dock humorn, värmen men också allvaret och hur fint historien berättas. Okej, filmen är inget mästerverk a la Rainman men den är bra, till och med riktigt bra och får betyget 4 av 5 av undertecknad. Har du inte sett den så kan den rekommenderas.

Den andra filmen handlar även den om en paralyserad man i rullstol men denna gång så är det verklighetsbaserat och franskt istället för engelskt. Intouchables är även den en film om det band, denna gången vänskaps, som kan bildas mellan två helt till synes olika personer från helt olika samhällsklasser. Det här är en underbart bra film med varm humor, oväntade förvecklingar och ett fantastiskt skådespeleri. Jag gillade Intouchables väldigt, väldigt mycket och ger den mina absolut varmaste rekommendationer. Det är onekligen en av de bättre filmerna jag sett på länge. Maxbetyget 5 av 5 utan att tveka. Det här är en film du SKALL se om du inte redan gjort det. Vackert skildrad, nyanserad och med det där lilla oförklarliga extra. Underbar!!