Jag reser förhållandevis mycket, definitivt mer än gemene man, och bor följaktligen en hel del nätter på hotell. Med så pass många övernattningar som jag gör så blir man ju kräsen på hotellstandarden. Man börjar jämföra olika hotells för- och nackdelar mot varandra och man blir petig med småsaker. Jag skämtar inte, man blir det. Jag håller mig för i grunden att vara en relativt enkel kille, inte uppvuxen i någon överflöd men inte heller i någon fattigdom. Relativt normal uppväxt skulle jag säga. Så jag har inga större krav på ett hotell egentligen. Trivs lika bra på hotellet i Malå med sina målade renar på väggarna som jag gör på Grand Hotell i Stockholm. Båda har sin charm. Men genom åren med allt boende så har jag kommit att bedöma hotell baserat på en sak och nästan en sak enkom. Vissa kräver bekväma sängar, vilket väl jag också gillar, andra tycker det beror på frukosten, vilket även jag kan tycka i vissa fall, och ytterligare några andra vill att det skall vara en speciell stil på rummen, som förvisso kan vara riktigt trevligt även i min värld. Men nej, det är INTE någon av dessa saker som gör ett hotell bra i min bok. Nä, det är faktiskt något mycket enklare än så. Det är inte gymmet, inte bastu eller bad, inte mini-baren och faktiskt inte ens trevlig personal. Nopp, för undertecknads del så är det så simpelt som att jag gillar när det finns ett strykjärn och en strykbräda på rummet. Japp, precis så enkelt är det. Tycker verkligen inte om när jag måste ge mig ut på jakt efter ett strykrum bara för att försöka hitta ett strykrum eller ta kontakt med receptionen för att få låna en uppsättning som jag måste återlämna efter användandet. Knasigt? Må hända, men sån är jag.

Fast nu var det ju iakttagelser i verkligheten som jag skulle skriva om och det var inte olika personers bedömningsmall gällande hotell. Det var bara för att göra ett långt intro, liksom bredda ut historien lite. Den iakttagelse som jag gjort och kan fundera ett kort ögonblick på varje gång jag ser den är när jag skall använda strykjärnet som finns på ett hotellrum. Varje, och jag menar verkligen varje, så står värmereglaget på max värme då man skall använda det. Klickar aldrig. Den som använt strykjärnet före har alltid, alltid vridit förbi de 3 cirklarna till fulla spjäll. Nu vet inte jag, men jag stryker extreeeemt sällan på högre värme än 2 cirklar. Max! Så vad är det som den föregående alltid har strukit som gör att de behöver max värme? Varför är strykjärnet alltid ställd på detta? Ett mysterium och en iakttagelse som troligtvis aldrig får något svar men det gör inte så mycket. bara jag som kan undra lite så där emellanåt.

Så var det med det. Första inlägget av små iakttagelser som jag kan förundras över. Sa ju att jag var en enkel kille 🙂