Kikade för någon vecka sedan klart på säsong 2 av The Shannara Chronicles, TV-serien som bygger på Terry Brooks bokserie om Shannara släkten. Har inte läst alla böckerna i serien men jag har läst original trilogin, prequel boken Shannaras Första Kung och de efterföljande fyra böckerna i Shannaras Ättlingar. Den första säsongen av TV-serien baserades på den andra boken i original trilogin; Shannaras Alvstenar och gjorde ett relativt bra jobb med att introducera oss i Brooks framtida dystopivärld. En värld som blandar fantasy med ett framtida jorden där civilisationen kollapsat och magi åter finns i världen. Den är väl ingen direkt utmanare till Game of Thrones men den har ändå sina kvaliteter. Säsong 2 fortsätter där säsong 1 slutade och vi får följa mer eller mindre samma karaktärer, till skillnad mot den tredje boken i trilogin där vi får följa barnen till huvudkaraktärerna i den andra boken. Inte direkt så som jag önskat att de gjort men det är för den delen inte direkt dåligt heller. Jag förstår varför de gjort som de gjort för att bygga kontinuitet och för att man skall kunna återkoppla till kända karaktärer men hade faktiskt hellre sett att de följt böckernas exempel.

Som ett hyfsat tidsfördriv så fungerar Shannara Chronicles väl och de båda säsongerna roar för stunden utan att lämna några bestående minnen. har du inget annat att se så ge Shannara en chans för all del. En lättsam bagatell som förhoppningsvis får en fortsättning.

https://youtube.com/watch?v=Yv4qxrjjQUU