Sommaren verkar onekligen kunna bli hektisk som hårdrockare om man nu skall ge sig i kast med att besöka alla spelningar som är på G. Först ut för undertecknad är Metallicas spelning på Globen den 5 maj nästa år. Vi är ett gäng som drar till hufvudstaden för en weekend och toppar den helgen med ett besök på kanske det största hårdrocksbandets spelning. Jag skrev det största, inte det bästa, för det tycker jag inte de är. De är inte dåliga och visst gillar jag flera av deras låtar men jag är inget superfan. Nä, det är det min mor som är. Hon diggar Metallica stenhårt. Själv så gillar jag väl mest bara den svarta skivan + någon låt här och där som är okej. Men det är ju ändå Metallica som spelar. I Sverige. Då jag aldrig sett dem live så skall det bli kul. Plus att vi är ett kul gäng som skall dit så ser fram emot en rolig upplevelse.

1 juni så spelar Maiden i Stockholm alternativt så spelar de i Trondheim den 3 juni, vilket ju helt klart lockar. För mig är Maiden absolut det bästa bandet och är nog i paritet med Metallica i fråga om vem som är störst. Maiden är nog för mig de husgudar som Zeppelin är för så många som växte upp och var unga på 70-talet. Riktigt sugen på att köpa biljetter till någon av dessa konserter. MEN…

…Maiden är ju också på Sweden Rock i år som går av stapeln 6-9 juni. Plus att här spelar ju också Ozzy, Judas Priest, Helloween, Nazareth och det gamla goda svenska hårdrocksbandet Heavy Load för att nämna några. För att inte tala om det gamla 80-talsbandet Slade. Ett band som jag minns att min numera bortgångne vän Lövan gillade skarpt när vi växte upp. Något han fick utstå en del spott och spe för av oss som diggade Twisted Sister, Dio och Helix. Det gör ju inte Slade dåliga för det, de upplevdes bara som lite mer ”mjuka”. Gillar deras Come on Feel the Noize, som gjorts cover på av Quiet Riot, riviga Run Runaway och för att inte tala om fantastiska Radio Wall of Sound. Så han fick nog utstå lite oförtjänt retande för att han gillade Slade.

Sist ut är det Guns n’ Roses i Göteborg den 21 juli. Åkte aldrig och kikade på Guns när de spelade i Stockholm i år, mest för att man läste så mycket skit om bråk internt i gruppen, dålig sång av Axl Rose och allmänt ointresse. Dock så var en del vänner dit och de upplevde det inte alls som så utan tyckte det var en helt OK spelning så det har ju höjt suget på att se dem nu när de kommer tillbaka till Svea Rike. Minns att jag inte var så impad av Guns där i slutet på 80- början av 90-talet. Gillade dem faktiskt inte något vidare alls. Något jag numera har omvärderat och måste säga att de gjort några riktigt bra låtar. Flera stycken till antalet faktiskt. Den jag gillar mest är nog faktiskt inte Sweet Child O’ Mine, fast den är helt fantastisk, inte heller underbara November Rain, eller Paradise City, eller Welcome to the Jungle. Alla suveräna låtar. För att inte nämna Knockin’ on Heaven’s Door och Live and Let Die, båda hyfsade covers. Nä, då gillar jag Patience mer, men det är inte den heller. Inte heller Civil War eller You Could Be Mine som förgyllde Terminator 2. Eller Estranged, som faktiskt har en av de dyraste musikvideorna som spelats in. Så vilken är det då? Jo, det är låten jag lagt in nedan. Fantastisk kreation och Guns när de är som bäst. Enligt mig då.

Kan bli en hektiskt sommar det här, eller vad tror ni?