Har i flertalet dagar nu vaknat med huvudvärk. Något som i sig själv är skit, givetvis, men då jag är så där lite allmänt skadad från jobbet och tycker om att hitta grundorsaker som orsakar potential till förbättring (har inga problem) så ställer jag ju de 5 varför-frågorna för att hitta kärnan/roten till förbättringspotentialen. Så, varför (1) har jag då ont i huvudet när jag vaknar? Jo, sover inte tillräckligt på nätterna. Varför (2) sover jag då inte tillräckligt? Har en tendens att vakna mellan halvtre och halvfyra på natten utan att kunna somna om. Varför (3) vaknar jag då vid den tiden och inte kan somna om? Svårt att säga, har hänt flera nätter i rad nu, och även gjort tidigare i omgångar, och jag tror, upprepar tror, att det beror på en himla massa tankar som virvlar runt i huvudet. Varför (4) har jag då alla dessa tankar? Bra fråga, men det är ju många järn i elden för jämnan nu, både jobbmässigt, studiemässigt och privat, tillsammans med en massa planer, projekt och önskemål för framtiden. Finns även med en längtan efter redan bestämda saker som det väntas på och även tankar som rör hur jag egentligen vill göra med några saker som för tillfället är…ja, tillfälliga. Eller som jag tycker är tillfälliga för nu i alla fall. Tills jag bestämt mig hur jag vill göra med dem. Vilket skapar tankar. Tankar kring hur jag skall göra. Ja, ni förstår kanske. Varför (5) gör du då inte någonting åt dessa tankar? Tänk mindre helt enkelt. Eller sluta tänk. Ta det lugnare. Ha inte så mycket på gång hela tiden. Well, det är lättare sagt än gjort. Samt att det är ju här det här med att jag blivit disträ på sistone också spelar in. Är nog kanske så att jag håller på att springa in i den berömda väggrackaren. Ärligt. Försöker inte förminska det hela alls, språkbruket till trots. Nä, får ta och läsa på lite kring detta. Insikt är ju första steget mot bättring, brukar det ju heta. Hoppas på det. Skall läsa på lite om utbrändhet och se vad som passar in gällande mina möjligheter till förbättring

I huvudvärkens ära får det bli en kunglåt med fantastiska One Desire. Andemeningen i låten har väl inte mycket med texten ovan att göra än att den just då heter ”Hurt” och att det finns ett par textrader som passar in:

”They see me search the darkest night [ ]”

”My restless soul is up tonight [ ]”