Jag brukar aldrig, och då menar jag ALDRIG, se på något talangprogram på TV. Ni vet, sådana program som typ Idol, X-Factor, Voice eller allt vad de nu heter, plus då, ja…Talang. Men för några veckor sedan så råkade jag vara hos min syster när just Talang gick av stapeln. Eller ett avsnitt av Talang då och även om jag inte direkt satt och tittade på hela programmet så råkade det falla sig så lyckligt att jag såg just precis ett segment. Ett uppträdande. Jag visste att hon skulle vara med och det hade tisslats och tasslats om att hon skulle vara väldigt duktig. V-Ä-L-D-I-G-T duktig! Så här med facit i hand så var nog det en underdrift, för shit pommes frites vad hon var enastående bra!

Vad yrar jag nu på om? Jo, dottern till en av mina gamla kollegor i Göteborg var med på Talang och gjorde där en helt makalös tolkning av Michael Jacksons gamla dänga Billie Jean. Jag brukar inte tycka om när andra ger sig på MJ:s låter då det sällan och aldrig blir ens i närheten av lika bra som originalet. Skulle nog vilja säga att han är en av de absolut svåraste artisterna att göra cover på. Om inte DEN svåraste. Men Annas dotter lyckades med bravur. För att säga det minsta. Anna hade under en tid postat på FB att dottern skulle vara med och sjunga och hon hade även skrivit om hur duktig hon var, vilket jag tolkat som en moders sedvanliga stolhet över sitt barn. No more, no less. Men andra som jag känner i GBG hade även de hintat om att dottern, trots sin ringa ålder, skulle ha en helt exceptionell röst. En säregen sångröst som hon visste hur hon skulle utnyttja och snacka om att hon prickade helt rätt i sitt uppträdande. Men nog rabblat om det av mig, ta och kika på uppträdandet nedan istället där även min gamla kollega figurerar…