Sitter i hufvudstaden och jobbar kvällen till ära. Haft ett mindre roligt möte idag där jag behövt meddela en medarbetare att han inte längre kommer att vara en del av oss. Med oss så menar jag NV. Tycker väldigt bra om personen i fråga och känner mig en aning nere ikväll, känner jag. Det tar på känslomässigt. Speciellt då han haft en jobbig period privat en längre tid men även för att jag en gång i tiden var med och anställde honom och har sedan dess varit hans chef. Tråkigt är bara förnamnet även om jag vet att beslutet är rätt.

Har de senaste veckorna lite då och då kikat på en liten pärla till serie som jag missat tidigare. Eller kanske inte missat, mer ignorerat. Men är oerhört glad att jag tog mig för och såg ett avsnitt för jag gillar verkligen konceptet. Har i stort sett samtliga avsnitt som ligger uppe på Netflix och i serien, som heter Comedians in Cars Getting Coffee, så åker i varje avsnitt Jerry Seinfeld och hämtar upp en komiker i en gammal bil för att åka till ett kafé och dricka kaffe. Enormt simpelt upplägg men riktigt gemytligt genomfört där Jerry diskuterar vad det innebär att vara komiker med varje gäst. Briljant koncept där i stort varje avsnitt har något jag gillar men där favorit gästen hittills faktiskt är, hör och häpna, Sarah Jessica Parker. Väldigt trevligt avsnitt fast hon långt ifrån är någon personlig favorit. Men hon är rolig, sympatisk och timingen mellan Seinfeld och Sarah är bara för härlig. Like it alot!

Ett annat avsnitt som jag gillar är det med Trevor Noah, ni vet han som tog över The Daily Show efter Jon Stewart. Kul avsnitt där jag faktiskt fått titeln till detta inlägg ifrån. Seinfeld säger där något som fastnat hos mig:

”Man behöver inte veta någonting. Allt man behöver veta kan man lära sig på vägen, Även om man räknar fel och tar fel beslut så behövde man veta det.”

Ett tänkvärt citat tycker jag. Även ett betryggande citat. Ett citat som inspirerar en att våga även om man inte kan. Man lär sig ju på vägen. Är det inte det som det innebär att leva? Livet självt? Man kan ju långt ifrån kunna allt men man lär sig ju något nytt varje gång man prövar på att göra något som man inte gjort tidigare. När man gör fel och måste göra om så lär man sig ju på det med. Många brukar ju faktiskt påstå att det är just då man lär sig. När det blir fel. Är ju det som bygger erfarenhet i min ringa mening så jag sällar mig gärna till dem som stöder den teorin. Med tanke på hur ofta jag gjort fel och dragit lärdom av det så stämmer det definitivt. Kommer att ha med mig citatet framöver och tänka på det så fort jag tvekar inför något nytt. Använda det för att motivera mig att våga satsa. Få mig att leva upp till bloggkategorins namn; Live and Let Live!