Tid. Ni vet, det där som det så ofta är brist på eller som Wikipedia säger; en grundläggande dimension i vår tillvaro som gör att vi kan beskriva händelser i vad som har skett, vad som sker nu och vad som kommer att hända senare, det vill säga ge en ordnad följd, en sekvens, av händelser. Hur det än är med det hela så vill den ju inte riktigt räcka till och så även i min ambition att se alla filmer som var nominerade till Bästa Film i årets Oscarsgala. Sju av nio filmer har betats av hittills och två återstår således. Sex av dem har jag skrivit om här i bloggen redan och gjort en inbördes rangordning av. Men, och det här är ju ett MEN, själva galan har nu gått av stapeln och den bästa filmen har nu korats; The Shape of Water. Det är en av de två filmer som jag ännu inte sett så återstår att se om jag tycker att den är en värdig vinnare. Men mer om det i sista inlägget om min genomtittning. Så ni får hålla er…

Men hur var det då med de andra tunga priserna? Jo, Gary Oldman kammade mycket, mycket välförtjänt hem priset för Bästa Manliga Huvudroll. Suverän gestaltning, precis som jag skrev när jag recenserade filmen, och helt välförtjänt. Bästa Manliga Biroll gick till min absoluta favorit i årets nomineringar, Sam Rockwell. Helt rätt som fick priset. Heeelt rätt! För Bästa Kvinnliga Huvudroll så utsågs Frances McDormand. Hur rätt som helst. Hon var fantastisk i rollen och ohyggligt förtjänt av priset. Till Bästa Kvinnliga Biroll så prisades Allison Janney för sin prestation i filmen I, Tonya. Har inte sett filmen i fråga men jag har gillat Janney ända sedan hennes dagar i The West Wing. Mycket bra skådis så utgår ifrån att hon förtjänat priset men återkommer mer i frågan då jag sett filmen. Guillermo del Toro kammade hem priset som Bästa Regissör, Get Out vann för Bästa Originalmanus och Call Me by Your Name för Bästa Manus Efter Förlaga. Noterbart är att Spielbergs The Post, vilken är den andra filmen av de två som jag inte sett i bästa film nomineringarna, inte vann ett enda pris trots storheter som Tom Hanks och Meryl Streep. Intressant.

Lite tråkigt att jag inte kunde se galan i söndagsnatt, men som vanligt numera så finns inte tiden riktigt. Eller rättare sagt så finns inte prioriteringen riktigt. Finns så många andra måsten och det vill sig inte riktigt att klämma in ett nattittande nu för tiden. Tråkigt, men dessvärre sant. Så, när skall jag ta mig för och ändra på just detta? Ändra på prioriteringarna av mina ”måsten”?. Till viss del har det gjorts via alla mina projekt och mitt nyårslöfte att följa mitt hjärta och Live and Let Live!, men jag har ju mer att jobba på. Mer att förändra. Mer att både göra och att INTE göra för att skapa sakerna som jag själv vill skall fylla vardagen. Fylla mitt liv. Som att se nästa års Oscarsgala, bara för att ta ett exempel. Well, det finns på agendan och förhoppningsvis så har det ändrats till nästa år…