För ett tag sedan så kungjordes det, något förvånande måste jag säga, att filmen Annihilation skulle få sin utlandspremiär på Netflix istället för på bio. Ett beslut som höjde en hel del ögonbryn. Filmen skulle gå upp på bio i hemlandet USA men därutöver så skulle den internationellt släppas på streamingtjänsten. Filmen som har vår svenska Tuva Novotny i en av rollerna tillsammans med Natalie Portman hade på förhand sett riktigt bra ut. Skall erkänna att jag inte läst boken som den baseras på men premissen att det var en Sci-Fi om ett mystiskt skimmer som dyker upp på jorden och en expedition in i det tilltalade undertecknad. Filmen lovordades stort innan den släpptes och jämfördes gärna i pressen med ”Arrival”, vilket förvisso är en mycket överskattad film enligt mig som ni kanske minns. Man hade en stark kvinnlig huvudroll i Portman, en liknande Sci-Fi-historia och en regissör som hyllats för sin tidigare film samt även sina manusskrivartalanger. Oscarsnominerad för manusskrivandet till och med. För mig själv var det nog mest Portman och historien så som den presenterades som lockade. Samt den stiliga och relativt suggestiva trailern. Det lovade gott med andra ord. MEN, så kom ju det där beskedet. Flytten. Vilket fick mig att börja tvivla. Regissören är ju inte direkt en favorit, egentligen. Eller ja, inte som regissör då eftersom jag inte sett den enda andra film han regisserat, Ex Machina. Det är ju den han tokhyllats för, gällande både regin och manusarbetet. Nä, är väl som manusskribent jag inte riktigt gillar honom. Tycker 28 Days Later är ohyggligt överskattad, både som zombiefilm och..ja, film rent allmänt. Sunshine är ju rent och skärt skräp. Punkt. För att inte tala om Dredd, hans Judge Dredd tolkning som det även ryktas att han de facto regisserade det mesta av, vilket var uselt på så många sätt. Så egentligen borde jag ju inte haft så höga förväntningar. Borde faktiskt inte haft några förväntningar alls om vi skall vara ärlig. Men det hade jag och nu när den så har släppts på Netflix så har jag ju sett den. Flytten till Netflix beskrevs som att ”biopubliken inte uppskattar den här typen av intelligenta filmer”. Vilket är rent strunt förstås. Anledningen stavas istället S K R Ä P. Rätt och slätt. Ingen mening att hymla med det hela. Filmen var verkligen inte bra. Alls. Visst, har sett sämre men den hade kunnat vara såååå mycket bättre. Speciellt slutet som var så urbota dåligt och sänkte i stort det lilla bra som övriga filmen innehöll. Tråkigt men sant. Extra tråkigt när man får höra att studion ville filma om slutet men att regissören vägrade. Producenten, som hade final cut på filmen, valde att sida med regissören. Ofattbart faktiskt med tanke på hur uselt det är. Är inte en film jag rekommenderar som ni förstår. Nä, undvik och se i stort vilken annan Sci-Fi film som helst istället. Ja, förutom Event Horizon och Sphere då som ärligt talat lirar i samma liga. Hur Annihilation kan inneha betyget 7,8 av 10 på imdb övergår mitt förstånd. Helt obegripligt….