Efter mycket om och men så har jag nu sett samtliga filmer som var nominerade till Bästa Film på Oscarsgalan. Det tog sin tid men så blir det ibland när annat kommer emellan.

Phantom Thread
Daniel Day-Lewis är verkligen en makalös skådis med sin method acting. I alla fall i vanliga fall. Här tycker jag inte alls han kommer till sin rätt. Inte alls faktiskt. Vilket är lite tråkigt då filmen sägs vara hans sista som skådespelare. Filmen som sådan fann jag ytterst medioker. Mest bara seg och tråkig. Snyggt och bra gjord, men som sagt, ytterst tråkig. Genomled dock hela filmen, något jag inte kommer göra om. Nä, det här var inte my cup of tea.

Betyg: 1.5 av 5

The Shape of Water
Årets vinnare för Bästa Film är sannerligen en värdig vinnare. Snygg och egensinnig produktionsdesign som nästan blir en karaktär i sig själv, bra sådespeleri och en helt fungerande historia även om den är liiite väl förutsägbar. Något som inte gör något när det är gjort så här bra. En värdig vinnare som jag skrev men personligen håller jag faktiskt ”Three Billboards” som den vassare av de två även om de får samma betyg. Gillar båda supermycket och rekommenderar å de varmaste.

Betyg: 4 av 5

The Post
Måste säga att jag gillar när Spielberg ger sig i kast med den här typen av historiska verklighetsbaserade filmer och det här är inget undantag. Fenomenalt skådespeleri av främst Meryl Streep men även Tom Hanks och ett produktionsvärde som inte går av för hackor. Riktigt snygg film med de rätta detaljerna. Den får samma betyg som ”Shape of Water” och ”Three Billboards” men är i ärlighetens namn den svagaste av de tre. För det ingalunda en dålig film. Raka motsatsen faktiskt men det finns ju grader i helvetet brukar det ju så vackert heta och det är precis vad det är här. Gradskillnader. Se för allt smör i Småland och njut.

Betyg: 4 av 5


1. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri – Betyg 4
2. The Shape of Water – Betyg 4
3. The Post – Betyg 4
4. Darkest Hour – Betyg 3.5
5. Get Out – Betyg 3
6. Lady Bird – Betyg 3
7. Dunkirk – Betyg 2
8. Phantom Thread – Betyg 1.5
9. Call Me By Your Name – Betyg 1