Jaha, då var årsstämman i bostadsrättsföreningen i Hoting avklarad och man måste väl ha gjort någonting rätt det gångna året då man både blev beviljad ansvarsfrihet samt blev omvald till styrelseordförande. I ärlighetens namn så är det väl en position jag skulle kunna tänka mig att avstå ifrån, inte för att det är speciellt betungande utan för att det hela tar tid i anspråk. Tid som jag känner att jag har väldigt begränsat med nu för tiden. Helt absurt faktiskt. Hur lite tid jag har över alltså. Pratade med en kompis tidigare idag som påpekade att jag alltid har så lite tid till övers, vilket fick mig att reflektera över det hela. Inte så superdjuplodande men ändå….

Vad är det som ”äter upp” all min tid?

Tja, är väl först och främst mitt jobb som helt ärligt inte är något vanligt 9 till 5 jobb. Precis som det inte är det för så många andra i dagens läge. Nä, istället för 8-timmars dagar så är det nog mer bortåt 12-timmars dagar i snitt, vilket ju gör sitt till. Bara där så ”försvinner” ju 60 timmar/vecka.

Sedan har vi resandet, även det i arbetet, som främst sker på fritiden och inte på arbetstid. Vilket ju inte underlättar situationen. Ligger just nu på 64 enkelflygningar under detta år med i runda slängar 2 månader kvar av resåret. Obra då jag hade som mål att minska mitt resande vilket låg på 78 enkelflygningar ifjol. På det tillkommer ju då alla mil i bil, vilket faktiskt minskat. Har snittat på ca 3-3500 mil/år i tjänsten genom åren på NV men under 2017 så kom jag faktiskt inte upp i mer än ca 2400 mil. Positivt som frigjort lite tid även om det inte är mycket.

Tredje tidstjuven är nuförtiden studierna som sker på halvfart och kombinerat med jobbet och resandet så tär det faktiskt på. Det är ju inte direkt någon basic nivå som vi studerar på heller utan det är rejält hög nivå, vilket kräver tid för att sätta sig in i det hela. Mången lördag + söndag är det som fått dedikerats till pluggande då tiden på veckan inte vill räcka till. Tur det känns kul och inspirerande!

Den fjärde grejen som tar tid i anspråk, åtminstone halva året, är Viltvårdsområdet där jag i ärlighetens namn sköter det mesta i egenskap av både sekreterare och kassör. Lyckades för ett par år sedan få min morbror att bli ordförande men det är nog mest bara på pappret. Är ju jag som sköter alla betalningar, alla skrivningar, all rapportering och all kommunikation med skogsbolagen och älgskötselområdet.

Som femte sak så kommer nog det här ordförandeskapet i HSB. Skall inte säga att det är superbetungande och att det kräver supermycket tid. Nä, då skulle jag ljuga. Vicevärden och tillika vaktmästaren sköter det mesta markarbetet och HSB representanten har god koll på ekonomin. Men det är ju ett åtagande och det kräver inte minst en del signerande, att man har koll på vad som händer och vara stöd i stort och smått gentemot ovanstående personer. Sedan behöver man ju närvara och leda ett antal möten under året, vilket allt som allt äter upp den nu så dyrbara tiden.

Det här med dubbelt boende kräver också sin tid. Att åka emellan och se till så allt är som det ska skall inte förringas. Nä, finns alltid saker som behöver fixas på det ena eller det andra stället. Vilket ju mumsar tid.

På det så har vi ju projekten som jag försöker att genomföra. Projekt som samtliga slukar tid för att de skall kunna genomföras. Tid jag gärna spenderar men det tar ju oavsett hur gärna man vill tid i anspråk som kanske inte finns där.

Mitt i allt detta skall man sedan försöka hinna med de vanliga fritidsintressena samt umgås med släkt, vänner och mer därtill. Man skall försöka hinna återhämta sig, vila mentalt såväl som fysiskt. Man skall ha regelbunden sömn. Man skall äta nyttigt och man skall helst klämma in lite träning. Tidstjuvar allihop, om man nu kan kalla dem det.

Så, där har ni det. Det som tar all min tid i anspråk. Mer eller mindre. Mer detaljerad än så tänker jag inte bli men som ni förstår så finns det inte så mycket till övers av just tid. Finns ju trots allt bara 24 timmar på dygnet. Behöver omprioritera och omdistribuera för att vara helt ärlig. Får nog bli ett projekt inför nästa år.

Hur som helst så har jag ju nu åtagit mig att vara ordförande i 1 år till, vilket jag nu får lov att leva upp till. Har man fått förtroendet så får man lov att ge tillbaka i form av att man sköter sig och levererar. Vilket jag ämnar göra. Oavsett hur mycket tid det tar i anspråk…