Emellanåt så får jag en låt på hjärnan. Eller kanske inte precis en låt utan mer ett låtstycke. Ifjol var det Kaliffas Helt seriöst, för många år sedan Fiskarna i havet med Idde Schults och en annan gång så var det Halo med Beyonce, bara för att nämna några. Inte direkt låtar eller artister som jag normalt lyssnar på. Men etsar sig fast i huvudet gör de ändå. De är ju inte på något vis dåliga låtar men är inte riktigt vad jag klassificerar som bra heller. Vilket också är fallet nu. En låt har etsat sig fast och jag kan inte riktigt sluta nynna på den. Eller på refrängen. Vilken det är? Jo, det är låten som gett detta inlägg en titel av Maroon 5. Girls Like You

Så hur kommer det sig att just den satt sig på hjärnan då? Är ju inte direkt min typ av låt. Eller så är det kanske det? Videon är förvisso riktigt cool och jag tycker absolut att låten är bra men kanske inte riktigt såååå bra att jag bör springa omkring och nynna på den hela tiden. Så vad är det då? Är ju inte den mest djuplodande av texter men det måste ju uppenbarligen vara något som tilltalar mig;

Girls like you
Love fun, yeah me too
What I want when I come through
I need a girl like you, yeah yeah

Där är nog kärnan i det hela. Passar så oerhört bra in på mitt liv just nu. Är nog därför som jag dras till låten som flugor till marmelad. Eller min hjärna i alla fall. Vet vem jag tänker på, vet att det är hon jag vill ha vid dagens slut och vet att vi båda definitivt tycker om att ha kul. Nog därför som vi trivs i varandras sällskap. Är nog därför jag behöver en tjej som henne.

Eller så är låten bara trallvänlig, vem vet… 🙂