Hamnade igår kväll/natt lite otippat på en Smash into Pieces, Corroded och Dead by April spelning i Åsele. Hade jag inte trott för en vecka sedan. Åselemarknaden hade till i år återupplivat den gamla festplatsen Trillen och de hade så vackert valt att fokusera på hårdrock vad gällde lördagskvällens uppträdanden – kul! Var inte så mycket folk på plats till en början men det fylldes på allt eftersom kvällen gick som tur var. Inte supermycket folk men ändå inte helt folktomt. Träffade på en gammal vän där som kommenterade att det nog kommer ta ett par-tre år innan det får tillbaka sitt rykte och forna glans men faktum är att jag nog mest tror att det var den urusla reklamen de gjort för tillställning som är att skylla. Jag hade sett reklamen de gjort i diverse blad/tidningar men hade ändå gått mig helt förbi att dessa tre skulle spela. Fokuset i annonserna låg på de gratisakter som de bjöd på på hembygdsområdet och det lockade inte. Alls. Så blev positivt överraskad när en vän berättade att dessa 3 skulle spela.

Smash into Pieces gjorde ett stabilt intryck och även om de låter lite som ett dussinband så hade de en bra spelning med riktigt bra sång. Vad gäller Ånges stolthet Corroded (ja, gillar dem betydligt mer än Takida som också kommer därifrån) så var de kvällens bästa gig, helt klart. De var professionella, inte så forcerade och genuint roliga på scen. Smash var lite för mycket IT-generation med selfies etc. och uppmaningar om att dela på sociala medier. Är väl kanske så när man är ett band som försöker slå igenom stort men blir lite påfrestande ändå kan jag tycka. Vad gäller Dead by April så var de bra, trots diverse mick-strul i början av konserten. När Dead by April är bra så gillar jag dem helskarpt men för att vara ärlig så är det lite för mycket growlande för min smak. De är oftast melodiöst väldigt bra, de ”lugna” sångpartierna var fantastiska men som sagt, lite för mycket growl för att det skall fullkomligt passa min smak.

På det stora hela en trevlig tillställning som jag hoppas att det följer upp nästa år med lite andra hårdrocksband. Det här var en perfekt uppladdning inför Guns n’ Roses konserten som går av stapeln på lördag i Götet som jag och M skall besöka. Skall bli extremt kul att se dem då det är något som jag inte gjort tidigare och även om de inte var några superfavoriter när det begav sig i början på 90-talet så har de vuxit på mig och jag gillar dem skarpt idag. Faktiskt även den sista skivan med bara Axl från originaluppställningen.

Blir sedan lite rast, vila tills U Rock i Umeå den 17 augusti då det vankas Helloween, Skid Row, Pain och Lillasyster i Hedlundadungen. Skoj, skoj och jag hoppas att vädret håller i sig och att det blir lika underbart som vi hade inatt, då blir det nog underbart bra.

Var ju meningen att jag skulle till Borgholm brinner den 27-28 juli men då mina vänner S & H valt att knyta äktenskapens band då så fick det lov att stryka på foten trots seglingsplaner med mera med min vapendragare Chewie. Giftermålet händer ju förhoppningsvis bara en gång under livet och segling och konserter kommer och går så valet var ganska enkelt. Borgholm brinner nog fler gånger. Känns som att det blir rock så det räcker ändå, tror ni inte?