Har den senaste tiden sett en TV-serie som jag under väldigt lång, vi pratar år, tid har varit tänkt att se. Varför jag inte kommit mig för vet jag inte då konceptet verkligen passar mig som handen i handsken. Serien, som var lika kortlivad som den var briljant, är en mish-mash av sci-fi och western. En slags rymdversion av gamla västernfilmer. Den har bara 14 avsnitt som sändes 2002-3 och avslutas lite abrupt då den blev snabbt nedlagd. Den fick en avslutningsfilm, som jag sett ett antal gånger och gillar skarpt. Gillar serien också, som fått ett slags kultstatus bland fansen. Gillar den verkligen och tycker det är lite synd att det inte blev mer. 14 avsnitt + en långfilm. That’s it. No more, no less. Hade gärna sett mer. Vilken serie det är? Jo, det är Joss Whedons (ni vet han som gjorde Avengers för Marvel och sedan hoppade över till DC för att slutföra Justice League) suveräna lilla pärla till TV-serie Firefly. Underbar serie som är precis så där lagom over the top samtidigt som den har ett underbart karaktärsgalleri. Filmen Serenity, vilket även är namnet på rymdskeppet, som liksom knyter ihop det hela är även den speciell, även om serien som sådan har en bättre händelseutveckling. Ifall du inte sett någon av dem så rekommenderas de starkt då de finns för enkel beskådning på Netflix. Många brukar hylla Whedon för att han skapade Buffy the Vampire Slayer men i min värld så är detta den bättre serien. Alla dagar i veckan. Bara så ni vet..