Har i stort sett ända sedan första säsongen började sändas i slutet av 2015 varit tänkt att se Into the Badlands men har av någon outgrundlig anledning alltid valt bort den till fördel för någon annan serie. Varför? Ingen aning och nu när jag ÄNTLIGEN har tagit mig för att se den på inrådan av två vänner så ter det sig ännu mer underligt. Rent ut sagt helt absurt faktiskt. Det här är ju serien som är som skapt för mig. Passar mig som handen i handsken på precis samma sätt som Supernatural passar mig. Eller inte på ”samma” sätt då. Nä, på ett annat men lika bra sätt. Om Supernatural är högerhandens handske så är Into the Badlands definitivt vänsterhandens. Det är framtid efter samhällets kollaps på något sätt och skjutvapen existerar inte. Istället så är det kampsport och svärdfäktning i dess renaste form som gäller. Underbart! Det är det gamla rollspelet Wastelands, utan skjutvapen och utomjordingar då, kombinerat med varenda Kung Fu-film som man sett genom åren. Match made in heaven. Estetiken är tilltalande, karaktärerna fängslande och slagsmålsscenerna helt fenomenalt bra koreograferade. En av de absolut bästa TV-serierna just nu skulle jag vilja påstå. Har ni inte sett den så rekommenderas den varmt. Enda minuset är att det är alldeles för få avsnitt. Första säsongen har bara 6, den andra 10 och av de 16 som finns i tredje säsongen så har endast 8 sänts till dags dato. De sista 8 kan inte komma snart nog. Så bra är det…