I fredags så släpptes den andra säsongen av Iron Fist på Netflix och jag har under de senaste dagarna plöjt igenom de 10 nya avsnitten. Jag tillhörde en av de få som verkar ha gillat den första säsongen och håller den som klart bättre än Jessica Jones, Luke Cage och sammankomsten The Defenders. Den kom aldrig i närheten av Daredevil men tycker nog nu så här med lite perspektiv att den var ungefär i samma klass som Punisher.

Något som hade gjort säsong 1 bättre hade varit ifall de gestaltat The Hand som Ninjor, precis som i Daredevil säsong 2, istället för som de nu gjorde. Så där mystiska och nästintill oövervinnerliga som där var hur jag skulle velat att Iron Fist mötte dem. Tänk själv hur coolt det varit! Även Defenders hade definitivt också varit bättre om de kört på det temat. Jag förstår beslutet att gestalta dem på ett mer jordnära sätt för att skapa en viss realism mitt i allt det onaturligt som rör superkrafter men det förtar dock inte att jag hade tyckt det varit bättre.

Säsong 2 är första gången som de här Marvelserierna faktiskt är sämre än föregångaren i mina ögon. Den är fortfarande bättre än JJ, LC och Defenders men den kommer inte riktigt upp i samma nivå som föregångaren. Tycker nog faktiskt att det mesta är liiite sämre förutom möjligen Wards resa. Den gillar jag. Serien är fortfarande bra, bara inte lika bra som tidigare, och den är väl värd att se ifall ni sett första säsongen – annars se den först!

Såg även för några veckor sedan den andra säsongen av Luke Cage och måste tillstå att jag fortfarande tycker den är den svagaste av Marvelserierna. Inte direkt dålig men inte heller direkt bra. Säsong 2 var dock bättre än 1, ifall vi pratar grader i helvetet, men rekommenderar den endast ifall du sett alla andra säsonger av de andra Marvelserierna redan och vill fortsätta i samma universum. Nä, det här faller mig inte riktigt i smaken…

1. Daredevil, säsong 2
2. Daredevil, säsong 1
3. The Punisher
4. Iron Fist, säsong 1
5. Iron Fist, säsong 2
6. The Defenders
7. Jessica Jones, säsong 2
8. Jessica Jones, säsong 1
9. Luke Cage, säsong 2
10. Luke Cage, säsong 1

https://youtube.com/watch?v=sB1in0KkoG4