Läste för ett tag sedan en artikel, ledare eller insändare, minns faktiskt inte riktigt vad det var och av vem det var, men där togs en intressant teori upp som jag reflekterat över sedan jag läste det. Nämligen att de drömmar som vi har idag är ganska så rotade i verkligheten. Vi drömmer om enklare saker som är relativt lätta att uppnå. Rent generellt då. Vi har inte längre de där högt flygande drömmarna som är svåra, för att inte säga näst intill omöjliga, att uppnå. Visst, finns ju personer som superentreprenören Elon Musk som har en liten annan tankegång än vad vi vanligt dödliga har men för gemene man så har drömmarna blivit simplare. Blivit något så enkelt som att vi drömmer om något som en ”influencer” visat på sitt Insta-konto. Vilket är ju både nedslående och samtidigt ganska begripligt i den materiella världen som vi lever i. Hur kommer det sig att det blivit så här? Beror det på att vi blivit intutade från alla möjliga föreläsare och förståsigpåare att när vi sätter mål så skall de vara uppnåbara? Du skall ha möjlighet att förverkliga dem. Är det det som tagit bort de vidlyftiga drömmandet? Drömmen om att gå på Månen eller Mars. Drömmen om att bli bäst i välden. Drömmen om att…ja, ni fattar poängen. Jag blir både lite rädd och samtidigt lite nedslagen av vad detta kommer medföra att vi lever i för samhälle om 20 år. Hur kommer det bli om ingen drömmer storvulet? Onekligen en intressant tanke. Eller skrämmande! Jag hoppas trenden ändrar sig, om den nu är sann, för det behövs fler som Musk. Fler som drömmer om det där ouppnåbara. För i strävan mot det ouppnåbara så händer det fantastiska saker. Faktiskt. Är lite som Eisenhowers gamla citat; ”Plans are nothing, planning is everything”. Lite samma princip kan appliceras här tänker jag. Att uppnå själva drömmen är inte det som är viktigt utan det är vägen dit som är det viktiga. Tänk så många bra saker som händer längs med vägen få man försöker uppnå sin dröm. Det är den framtid jag hoppas på. Inte att alla kan uppnå sin dröm. Som att köpa ett par skor, eller vad det nu kan vara, som en influencer hade på sig i sitt senaste inlägg i sociala medier. Hemska tanke ifall den normen får fortgå. Om den nu är sann. Vilket jag hoppas den inte är. Vi måste väl rent generellt sträva och drömma om något större? Gör vi inte?

Vad jag drömmer om? Well, jag återkommer till det i ett senare inlägg där jag ingående kommer beskriva i alla fall någon eller några av dem. Kan väl säga några saker i alla fall; de är INTE inspirerade av någon influencer och de är, om inte ouppnåbara, åtminstone väldigt högt flygande. Precis så som det skall vara!