När Tim Burton är på sitt allra bästa skaparhumör så är han definitivt en av de absolut bästa filmskaparna som verkar idag i mitt tycke. Han har skapat några riktigt fantastiska alster som jag verkligen tycker om och har sett flertalet gånger. Nu nickar du säkert och håller med men jag törs nästan säga att jag inte alls menar de filmer som du nu tänker på. Nä, för även ifall Edward Scissorhands, Charlie and the Chocolate Factory, Beetlejuice, Nightmare before Christmas och Alice in Wonderland inte är direkt dåliga filmer, tvärtom faktiskt, så är det inte de som jag menar när jag pratar om ”Burton magin”. De jag pratar om är filmer som Batman och Batman Returns, vilket fortfarande är bland de bästa Batman-filmerna som släppts till dags dato. Jag pratar om mystiskt underbara Sleepy Hollow, om underbara Ed Wood, underskattade Dark Shadows och framförallt hans absolut bästa film; Big Fish. Kan inte med ord beskriva hur bra jag tycker att Big Fish är. Historien, världen, knasigheterna och den där underbara filmmagin som finns i den rullen är bara så bra. SÅ BRA! Har den undgått er så måste ni omedelbums leta upp den och avnjuta film när den är som bäst.

När nu så Disney fortsätter sitt engagemang att skapa live action filmer av sina gamla tecknade klassiker så är det inte så konstigt att man vänder sig till den gode herr Burton för att få till den där riktiga filmmagin. Den film som han fått äran att regissera är ingen annan än Dumbo, ni vet den med den lilla flygande elefanten. Känns verkligen som den här matchningen av film och regissör är spot on. För av de två trailers som släppts hittills att döma så verkar det bli helt magiskt bra. Får starka Big Fish-vibbar av den värld som Burton målar upp och det mina vänner, är precis hur bra som helst. Det här tror jag benhårt på och jag gillar verkligen allt från produktionsdesignen, skådespelarna, miljön och den skimmer av filmmagi som kan skönjas. Den här filmen har lite otippat seglat upp som den film jag längtar mest efter nu. Verkar kunna bli bättre än Beauty & the Beast som kom häromåret och den verkar bättre än den kommande filmatiseringen av The Lion King. I min bok då. Om du inte tagit del av trailarna än så se dem här nedan och njut. Magiskt bra!